Homme
06. mai
5...11
1...5
Ülehomme
07. mai
5...10
2...5

Eesti

Kriisijuht Koppel: murekohaks on piiranguid eiravad erapeod

Foto: rh2010/123rf
14:01 09. aprill 2021
Autor: uudised.ee

Politsei- ja piirivalveameti kriisijuht Vallo Koppel märkis reedesel pressikonverentsil koroonaviiruse piirangutest kinnipidamise kohta, et muret valmistavad erapeod, kus piirangutest kinni ei peeta.  

"Murekohtadeks on igasugused erapeod - korterites või rendipindadel ja ka avalik koosolek Tallinnas Toompeal," nentis ta.

Tema sõnul saab politsei sekkuda, kui tuleb teade lärmi või piirangute rikkumise kohta. "Samuti planeeritud tegevuste käigus, kui on kahtlus, et piiranguid võidakse rikkuda," selgitas Koppel.

"Meediasse on jõudnud ka üksikjuhtumid, kuid on arvata, et üle Eesti toimub selliseid pidusid kümneid, mistõttu jätkame kontrollkäikudega ka sel nädalavahetusel," märkis ta.

"Inimesed otsivad võimalusi, kuidas sõprade ja töökaaslastega kokku saada, kuid unustavad, et loovad nii soodsa võimaluse viiruse levimiseks. Piiranguid ei tule järgida mitte valitsuse, terviseameti või politsei pärast, vaid ikka enda ja teiste tervise hoidmiseks," tõdes Koppel.

Samas on Koppeli sõnul siiski üldine olukord hea, sest 97 inimest sajast järgib piiranguid.   

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul tuleb mõista, et tegemist on endiselt hädaolukord ning käes on kriitilise tasakaalu piir. "Ja see on meie endi teha, kas see liigub üles või alla," nentis ta.  

"Euroopas on koroonaviiruse tõusutrend jätkumas - Poolas, Prantsusmaal, Itaalias ja Saksamaal ning ka mujal, eestlaste lemmikkuurortis Türgis, samuti Egiptuses ning tuleks kaaluda, kas täna tasub nakkusohtlikku piirkonda minna," nentis Lanno.

"Eestis on viimase 14 päeva haigestumus langenud 866,2 peale ning on märke, mis tunneli lõpus valgust näitavad. Samas endiselt teeb muret, et intensiivravi osakondades on ikka sama surve peal. Surmade arv näitab, et piisavalt on mõtlemisainet," ütles Lanno. 

"Vaktsineerimise tempo on meil endiselt muljetavaldav ja kui võrrelda lähiriikidega, siis polegi midagi häbeneda," märkis ta.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!