Mart Helme asutab riigikogus Euroopa Liidust väljaastumise toetusgrupi

uudised.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) aseesimees Mart Helme ütles ERR-le antud intervjuus, et soovib asutada riigikogus toetusgrupi, mille eesmärk on Eesti lahkumine Euroopa Liidust. 

“Kõigepealt on eesmärk ikkagi algatada vastav diskussioon. Küsida: kuhu liigub Euroopa Liit ja kuhu liigub Eesti Euroopa Liidu sees,” vastas Helme küsimusele, kas EKRE soovib Eesti Euroopa Liidust välja viia.

“Me mõistame ju väga hästi, et nüüd vallanduvad süüdistused, et oleme Kremli käsilased, kuidas Eestil on valida ainult kas Euroopa või Venemaa, kuidas ei iialgi enam Eesti ei tohi üksi jääda, kõik need stampväljendused käiakse välja,” märkis Helme ja lisas, et püüab lihtsalt inimesi mõistusele kutsuda ning diskussiooni tekitada.

“Lisaks vohab Euroliidus neomarksistlik ideoloogia, näiteks tühistamiskultuur. Mul tõusevad ihukarvad püsti, kui keegi räägib sellest, et Mozart ja Beethoven on valge rassi ülimlikkuse kehastus, ja seda tuleb revideerida,” viitas Helme parempoolse meedia libauudisele, et Euroopa heliloojad kui valgete ülemvõimu kehastus eemaldatakse Oxfordi ülikooli õppekavast. “Ega me ei hakka ju ometi nägusid mustaks värvima ja vabandama selle eest, et me juhuslikult oleme valged inimesed.”

“Käib ideoloogiline pressing, näiteks see vihakõne teema. Riigikogus kolmapäeva öösel istusime ja kuulasime, kuidas me peame üle võtma Euroopa direktiivid, mis kohustavad meid sisse seadma tsensuuri. Meediateenuste seadus sisaldab sisuliselt kohustust tsensuur kehtestada. Ja muidugi meie ametnikud on siin omakorda suutnud vindi veel peale keerata,” oli Helme nördinud.

Kommentaarid puuduvad