Marek Strandberg peab teadusnõukoja soovitust jamaks: mis kuradi 2+2 reegel?!

uudised.ee

Kui eelmise aasta veebruaris arvati, et koroona levib piisknakkusena, siis kevadeks oli juba selge, et tavalisem ja teadlaste sõnul ka ohtlikum, on levik aerosoolidena, sest need mõne mikromeetrised osakesed jäävad kehvasti ventileeritud ruumides tundideks ja isegi päevadeks hõljuma. Tänane "Laser" uuribki, miks on veel aasta pärast pandeemia vallandumist olukord kooliruumide ventileerimisega nii kehv.

Teadlane Marek Strandberg on nördinud ja peab teadusnõukoja 2+2 soovitust koroonaviiruse vältimisel täielikuks jamaks. "Me teame kevadest saati, et kui inimene köhib, aevastab, hingab või räägib, siis aerosool levib 3-5 meetri kaugusele, halvemal juhul 8 meetri kaugusele ning püsib õhus," ütleb Strandberg "Laseris", et tegemist on suhtekorraldusliku jamaga.

"Kahe meetri kaugusele levib inimese suust see aerosoolilont nagu Hiina paberlohe ja püsib õhus kui ventilatsiooni pole," lisab ta.

Strandberg pakub välja, et uus loosung võiks hoopis olla HOIAME 11, mis tähendab distantsi hoidmist 2×5,5 meetrit, mis annab parema efekti ja on vähemalt teaduslik väide.

"Laser" on eetris täna kell 20.30 TV3s!

Kommentaarid puuduvad