Eesti Parima Toiduaine konkursil asuvad võistlustulle piirkondlikud väike-ettevõtted

uudised.ee

Täna algab Eesti Parima Toiduaine konkursi piirkondlike väike-ettevõtete toodete hindamine. Piirkondlikul konkursil osaleb kokku 69 toodet.

Toiduliidu juhi Sirje Potisepa sõnul paistavad väike-ettevõtjate seast silma väga uuendusmeelseid joogitootjaid, kes pakuvad välja uusi ja põnevaid tooteid ja maitsekooslusi. „Näiteks jahivad sel aastal parima toote tiitlit Eesti meeveinist valmistatud alkohoolne jook, kanepitõmmisega mullitee ning musta küüslauguga maitsestatud teraviljabrändi,“ loetles Potisepp põnevaid näiteid sel aastal kandideerivatest jookidest. 

Piirkondlikul konkursil on tänavu tugevalt esindatud ka erinevad vegantooted. „Loomsete komponentideta tooted on tarbijate seas üha populaarsemad ning väike-tootjad katsetavad siingi julgelt eri maitsete ja tootegruppidega. Näiteks võistlevad sel aastal erinevate maitsetega kaerajoogid ja hapendatud vegantooted ning kaunviljadest tehtud määrded ja hummused. Tublid piirkondlikud väike-ettevõtted mitmekesistavad meie toidulauda ja tänu neile leiavad ka nišitoodete fännid oma lemmiku kodumaise kauba seast,“ tunnustas Potisepp väikesi toidu- ja joogitootjaid. 

Konkursil osaleb enim väike-ettevõtjaid Põhja-Eestist, kus asuvad mõõtu võtma 29 toodet. Lõuna-Eestist esitati piirkondlikule konkursile 13 toodet, Lääne-Eestist 22 ning Virumaalt 5. Ühtekokku osaleb tänavu Eesti Parima Toiduaine konkursil 181 Eesti toiduainet ja jooki. 

Konkursi uudiseid saab jälgida siit: https://www.facebook.com/EestiParimToiduaine/

Kommentaarid puuduvad