Heategevusprojekti raames on inimesed annetanud üle 800 jalgratta

uudised.ee

Eesti inimesed on vähem kui kuuga annetanud heategevuslikule suurprojekti „Igale Lapsele Jalgratas“ raames enam kui 800 jalgratast, vahendab BNS.

Pool tööd seisab aga veel ees, kuna selleks, et kõik kingitud jalgrattad saaksid hooldatud ja kompleksetena õigete abivajajateni jõuaksid on vaja lisatoetust, teatas MTÜ Igale Lapsele esindaja kolmapäeval.

„Kuna kõik kingitud jalgrattad kogutakse esmalt piirkonniti kokku ning need saavad vajadusel hoolduse ja alles seejärel transporditakse üle Eesti abivajajateni, kaasneb sellega MTÜ-le üsna suur rahaline kulu," ütles MTÜ Igale Lapsele tegevjuht ja üle-eestilise heategevusliku suurprojekti „Igale lapsele jalgratas“ ellukutsuja Lembit Arikainen. Ta lisas, et  suur kulu on ka uus kiiver, milleta ei kingita edasi ühtegi jalgratast. Kiiver on väga oluline ja peab olema uus.

„Olen meeldivalt üllatunud, et meile on vähem kui ühe kuuga registreeritud edasi kinkimiseks juba rohkem kui 800 jalgratast. See on lausa ime, kui palju on Eestimaal lahkeid inimesi, kes sellele algatusele läbi meie kodulehe www.igalelapsele.ee omapoolse panuse on andnud, soovides sellel läbi aidata puuduses elavaid lapsi," rääkis Arikainen. "Kuid kahjuks neid puuduses ja meie kõigi toetust vajavaid lapsi on täna siin Maarjamaal väga-väga palju, neid lapsi on tuhandeid ja täpset arvu ei tea tegelikult ju mitte keegi. See peaks olema kõigi meie suurte inimeste ühine huvi ja siiras soov, et Eestimaal oleks igal lapsel aktiivne, õnnelik ja täisväärtuslik lapsepõlv. Ma tean täpselt, mis tunne on elada puuduses, sest mina ise olen pärit üheteistkümne-lapselisest perest ja olles nii suure pere kümnes laps, tuli mul päris pikalt isiklikust jalgrattast unistada. Alles 15-aastaselt sain oma enda jalgratta, mille ise tookord juppidest ehitasin.“ 

„Antud projekt on ellukutsutud mitmel põhjusel,“ rõhutas MTÜ tegevjuht. „Esmalt muidugi sellepärast, et igal lapsel ja noorel oleks see enda rõõmus ning õnnelik kogemus lapsepõlvest eluteele kaasa võtta - omada päris oma enda jalgratast - kuid vähem oluline ei ole ka see, et tänane olukord maailmas on kahjuks sundinud üha enam ja enam lapsi ning noori arvutite taha ja füüsilist aktiivsust jääb paraku aina vähemaks.“

Kui esmalt oli heategevusliku projekti algatajatel mure, kas inimesed on valmis oma jalgrattaid heategevuseks ära kinkima, siis tänaseks on nad veendunud, et kaasavad projekti tuhandeid rattaid. Heategevuslikule suurprojektile on tänaseks oma õla alla pannud juba üsna mitmed partnerid nagu näiteks transpordiamet, politsei- ja piirivalveamet, Eesti Lasterikaste Perede Liit, Respo Haagised, Ampler Bikes, TUUL, GOSPA, AQVA SPA ja teised.

"Igale Lapsele Jalgratas“ idee autor lisas, et kõik, kes tunnevad, et saavad appi tulla, on oodatud ühendust võtma Igale Lapsele Facebooki lehe või www.igalelapsele.ee kodulehe kaudu. Samuti paluks ühendust võtta ka peredel, kes vajavad jalgrattaid.

Kommentaarid puuduvad