Eksperdid võtavad vaatluse alla meeste terviseprobleemid

uudised.ee

Neljapäeval toimuval virtuaalkonverentsil räägitakse meestele omastest tervisemuredest, ka sellest, kuidas mees oma tervisemurest räägib ning kuidas arstid teda seejuures aidata saavad - kogemusi vahetavad perearstid, uroloogid ning androloogid, vahendab BNS.

„Püüame aru saada ja diskuteerida, milliste probleemidega suunata mees uroloogi vastuvõtule, millistega pigem androloogile. Uroloogid on e-konsultatsiooniteenuse kasutamisel perearstide pikaajalised partnerid, lausa teenuse alustamisest kümme aastat tagasi. Androloogid liitusid e-konsultatsiooniteenusega eelmisel aastal. Arutame, kuidas meie igapäevane koostöö e-konsultatsiooniteenusega sujub ja kuidas vastastikku erinevate erialade mõtteviisi paremini mõista saaksime,“ tutvustas Tallinna Perearstide Seltsi juht Reet Laidoja.

Eesti Uroloogide Seltsi juhi Martin Kivi sõnul arutatakse virtuaalkonverentsil teemasid, mis on seotud meeste tervisega, meheliku mõttemaailma ja meeste eluväärtustega, räägitakse nende rollist ja mõjust meeste tervisele.

„Hetkel kui  Eesti mees otsustab pöörduda arsti vastuvõtule, on selle taga sageli kuid või isegi aastaid kestnud probleem. Meeste madal teadlikkus enda tervisest, erinevate haiguste sümptomitest ja probleemi delikaatsus on need põhjused, miks mehed nendest sageli ei räägi ja veel vähem ise aktiivselt abi otsivad. Miks enda tervise eest hoolitsemine ei ole Eesti mehe esimese 10 prioriteedi hulgas? Sellest tulenevad meie ühised eesmärgid: julgustada mehi pöörduma arsti vastuvõtule. Toetada neid, kes on juba vastuvõtule tulnud ja hajutada valehäbi,“ selgitab doktor Kivi.

„Konverentsil diskuteerime teemal, kas kümme aastat tagasi kasutusele võetud e-konsultatsioon, mis on olnud väga innovatiivne ja ettenägelik lahendus,  on tänapäeval oma aktuaalsuse säilitanud. Räägime sellest, millised probleemid  on tekkinud seoses püsiva e-tervise infosüsteemi kasvu ja arenguga Eestis ning e-konsultatsioonide kvaliteedist, selle hindamisest ja täiustamise  võimalustest,“ lisas  Kivi.

Kommentaarid puuduvad