Helme: valdavalt eestikeelsele haridusele minek on tehtav 15 aastaga

uudised.ee

EKRE esimees Martin Helme hinnangul oleks valdavalt eestikeelsele haridusele üleminek tehtav 15 aastaga, kirjutab ERR.

"Liigume samm-sammult, alustades lasteaias süvendatud eestikeelset õpet, luues võimaluse nendele lastele, kes lasteaias on juba eesti keele selgeks saanud, minna eestikeelsesse kooli või siis nii-öelda vene kooli, kus õpe toimub juba esimeses klassis eesti keeles. Ja niimoodi klass-klassi haaval liigume edasi, samal ajal koolitades juurde õpetajaid, kes on võimelised sellises keskkonnas õpetama eesti keeles. Ja kusagil 15 aastaga me jõuame olukorda, kus järk-järgult on mindud Eestis üle valdavalt eestikeelsele haridusele," rääkis Helme.

"See on midagi, mis ei ärrita mitte kedagi, mis on kõigile jõukohane - ka riigile ja omavalitsustele - ja kus me ei tee seda tohutut viga, et me paneme jõuga kokku eesti ja vene lapsed ja loome mingisuguse keelekeskkonna, kus keegi tunneb end väga halvasti," märkis ta.

Küsimusele, kas tänavu esimesse klassi läinud laps saab kooli lõpuni venekeelses koolis käia, vastas Helme, et see peab käima järk-järgult. "Ja meil on võimalik samm-sammult ka neid olemasolevaid kooli astmeid üle viia rohkem eestikeelsele õppele," lausus Helme.

Kommentaarid puuduvad