Reitingud: EKRE toetus tõusis rekordtasemele

uudised.ee

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) toetus kerkis aprillis 23 protsendile, mis on ERR-i tellitud Turu-uuringute AS-i küsitlustes rekordtase.

EKRE on teisel kohal nii eestlastest kui muust rahvusest valijate seas.

Turu-uuringud viisid 1010 vastajaga küsitluse läbi 8.-14. aprillil ehk selle perioodi sisse jäid ka NETS-i arutelud ja selle tõttu Toompeal toimunud meeleavaldused.

Suurima muutuse tegi EKRE toetus, mis kasvas märtsikuu 19 protsendilt aprillis 23 protsendile. See tõstis nad erakondade populaarsusedetabelis teisele kohale.

Uuringu korraldaja hinnangul õnnestus EKRE-l just rahulolematute valijate hääli enda selja taha koondada, sest nad väljendasid NETS-i muutmisele kõige selgemalt avalikku vastuseisu.

Populaarseim partei on endiselt võimul olev Reformierakond, keda toetas aprillis 27 protsenti. Kuu varem oli peaministripartei toetus 26 protsenti.

Kolmandale kohale langes Keskerakond, keda toetas aprillis 19 protsenti. Märtsis oli Jüri Ratase juhitava erakonna toetus protsendipunkti võrra kõrgem, kirjutab ERR. 

Langes ka Eesti 200 toetus. Parlamendivälist erakonda toetas aprillis 13 protsenti, märtsis oli neil toetajaid 15 protsenti.

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna toetus langes märtsikuu üheksalt protsendilt aprillis seitsmele.

Isamaa toetus märtsikuu kuuelt protsendilt aprillis valimiskünnise piirile ehk viiele protsendile.

Rohelised ja Tulevikuerakond jäävad valimiskünnise alla. Roheliste toetus langes kolmelt kahele ja Tulevikuerakonna oma püsis ühel protsendil.

Kokkuvõttes toetab koalitsioonierakondi 46 ja opositsioonierakondi 35, märtsis vastavalt 46 ja 34 protsenti. Parlamendiväliste erakondade toetus on kokku 16 protsenti, märtsis  oli see 19 protsenti.

Kommentaarid puuduvad