Minister Kiik koroonaviirusest: meie puhkuse ajal viirus ei puhka

uudised.ee

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis esmaspäevasel pressikonverentsil koroonaviiruse olukorra kohta Eestis, et viiruse levik on selgelt langustrendis.

Kiige sõnul on levikunäitajad selges langustrendis ning on kahe nädala vaates 600 juures. "Samas on nakatumistes näha suurt maakondlikku ebavõrdsust, mis tähendab, et tihedama asustusega piirkondades ja Põhja-Eestis tuleb kõiki piirangunõudeid täita ning koolivaheaeg on mõistlik mööda saata pereringis," ütles Kiik. 

Kiige sõnul ei peaks välisreiside peale praegu mõtlema, sest mitmel pool Euroopas ja ka mujal maailmas on nakatumised veel tõusufaasis. "See, et meil on puhkus, ei tähenda, et viirus puhkab," nentis ta. 

"Olen veendunud, et kogu Eesti elanikkond ootab piirangute leevendmist. Aga selle eelduseks on nii nakatunute kui ka haiglaravi vajavate patsientide arvu langus ning vaktsineeritud inimeste hulga kasv," ütles Kiik.
 
Kiige sõnul edeneb Eestis vaktsineerimine üsna hästi ning ühe süstiga vaktsineerituid on juba ligi 290 000. Kuigi vaktsineerimisnäitajad on päris head, siis inimeste ootus on loomulikult tunduvalt kõrgem. 

"Mais ja juunis on oodata suurusjärgus miljon vaktsiinidoosi ning vaktsineerimise fookus liigub eakatelt ülejäänud elanikkonnale," märkis Kiik. 

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsleri Maris Jesse sõnul ületatakse ilmselt kolmapäeval ühe süstiga vaktsineeritute osas 300 000 piir.

"Vanuserühmas 80+ on vaktsineeritute hõlmatus üle 70 protsendi või sellele väga lähedal viies maakonnas ning vanuserühmas 70-79 on sama näitaja üle 70 protsendi seitsmes maakonnas. Ka järgmisel nädalal on väga oluline, et kõik 70+ inimesed tuleksid vaktsineerima," märkis Jesse.

COVID-19 vaktsineerimise korraldamise juhina tööd alustav Marek Seer ütles, et hetkel on väga tähtis keskenduda koordineeritud tööle, sest vaktsiinitarned on kasvamas. "Mina ise olen vaktsineerimise korraldamisega puutunud kokku läbi Tartu ülikooli kliinikumi ja Lõuna meditsiinistaabis," selgitas ta.

Kommentaarid puuduvad