Egiptuses suri kaheaastane Eesti laps

uudised.ee

Terviseameti info kohaselt haigestus Egiptusesse puhkusereisile läinud Eesti pere 2-aastane laps, kes suri raske kõhulahtisuse tagajärjel, vahendab BNS.

Pere on saabunud tagasi Eestisse ning nende teine laps, kes on koolieelik, viibib hetkel Eestis haiglaravil.

Terviseameti info kohaselt ei tehtud nooremale lapsele Egiptuses ühtegi testi, seega täpselt ei ole teada, millesse ta nakatus. Diagnoos oli oksendamine ja kõhulahtisus. Samuti pole teada, kas laps oli viirushaiguste vastu vaktsineeritud.

Terviseamet kutsub inimesi üles suhtuma ettevaatlikult puhkusereisidesse mistahes riikidesse. Eriti tähelepanelik tuleb olla reisimisel kolmandatesse riikidesse. Terviseametil pole usaldusväärset ajakohast infot sihtriigi tervishoiusüsteemi võimekuse kohta ega saa tagada, et saate õigel ajal vajalikku abi.

Paljudes riikides levivad hoogsamalt ka teised ohtlikud nakkushaigused, millega riigid ei jõua COVID-19 koormuse vaates tegeleda. Ehk välismaal on oht praegu nakatuda erinevatesse ohtlikesse nakkushaigustesse, mida te ei pruugi tuvastada õigeaegselt ega saada ka õigeaegselt arstlikku abi.

Kommentaarid puuduvad