Jaak Aab: uusi otsuseid on oodata igal nädalal

uudised.ee

Riigihaldusminister Jaak Aab lubas teisipäeval valitsuse pressibriifil, et valitsus hoiab keeldude ja piirangute arutelu avatuna ning uusi otsuseid võib tulla igal nädalal, vahendab BNS.

Aabi sõnul on nakatumise numbrid paranenud, kuid neid tuleb kindlasti pidevalt jälgida ja võimalikud uued otsused võivad tulla iganädalaselt.

"Põhiline loogika oli välitegevused, mis avanevad kõige varem. Ja koole ei taha keegi vägisi kinni hoida, kuid võtsime siiski selle ühe nädala," ütles Aab. Ta pidas silmas, et koolivaheaeg lõpeb 25. aprillil, kuid osad lapsed saavad taas kooliesse minna nädala võrra hiljem. 

"Kui praegu on otsus 1.-14. klassi osas, siis kindlasti tuleme juba järgmisel nädalal ka järgmiste haridusasetmete juures. Soov on, et lapsed ikka enne suve kooli saaksid," ütles Aab.

Ta tõdes, et inimesed on kindlasti piirangutest väsinud, kuid siiski tuleb olla ettevaatlik ning järgida kehtestatud reegleid. 

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna tõdes, et olukord hariduses on olnud keeruline, kuna kontaktõppega õppenädalaid on olnud vähe, seda eriti Harju- ja Ida-Virumaal. "Otsustasime, et võtame ühe puhvrinädala pärast kevadvaheaega, et vältida nakatumiste kasvu koolides," ütles Kersna. 

Tema sõnul tuleb kindlasti mõelda ka mitmetele ohutusmeetmetele, mida saab koolides kasutada, kuna koolid on suure nakatumisriskiga kohad. "Siinkohal on heameel nende õpetajate üle, kes on lasknud end vaktsineerida," ütles Kersna, tõdedes siiski, et maakonniti on see erinev, Saaremaal näiteks 60 protsent, Ida-Virumaal aga vaid 30 protsenti. 

Kersna sõnul on idee, et need õpetajad, kes ei ole vaktsineeritud, võiksid läbida kiirtestimisi. "Ja oluline on, et võimalikult palju õppest toimuks vabas õhus ja ruume tuulutataks," ütles Kersna. 

Kommentaarid puuduvad