Suremus tegi esimeses kvartalis suure hüppe ülespoole

uudised.ee

Selle aasta esimeses kvartalis sündis esialgsetel andmetel 15 last vähem ning suri 921 inimest rohkem kui 2020. aastal esimese kolme kuuga, vahendab BNS.

Eelmisel aastal registreeriti Eestis esialgsetel andmetel 13 127 sündi, neist 3185 esimeses kvartalis. Tänavu on kolme esimese kuuga sündinud veidi vähem ehk 3170 last.

„Jaanuaris langes sündimus viimaste aastatega võrreldes kõige enam. Alates veebruarist sündimus siiski tõusis ning märtsis registreeritud 1230 sündi oli kevadkuu viimaste aastate kõige suurem sündide arv,“ ütles statistikaameti analüütik Koit Meres.

Esialgsetel andmetel suri tänavu jaanuaris 1671, veebruaris 1464 ja mätsis 1819 inimest. Esimeses kvartalis registreeriti seega kokku 4954 surma ehk koguni 921 võrra rohkem kui aasta varem sama ajaga. 

„Võrreldes eelmise aastaga suurenes surmade arv nii jaanuaris, veebruaris kui ka märtsis, mis viitab selgelt koroona mõjule. Jaanuaris ja veebruaris on samas suurusjärgus surmasid olnud ka varasematel aastatel, tänavu märtsis surnud inimeste arv oli aga rekordiliselt kõrge,“ kinnitas Meres.

Kommentaarid puuduvad