Dontšenko: oleme nakatumise osas väga hapras olukorras

uudised.ee

Terviseameti epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko märkis kolmapäeval Tallinna linnavalitsuse pressibriifil, et kuigi nakatumine koroonaviirusesse on languses, on Eesti praegu väga hapras olukorras ja lõõgastumiseks pole veel õige aeg.  

Dontšenko sõnul on viimase aja arengud head, kuna haigestumise näitajad on langustrendis. "Kui aprilli alguses olid numbrid 14 päeva haigestumisnäitaja osas tugevalt üle 1000, isegi 1500, siis nüüd on need numbrid langemas ja tänane 14-päevane haigestumisnäitaja on 536,2," rääkis Dontšenko. 

Tema sõnul on väga oluline ja positiivne see, et haiglate koormus on langenud ning Covid-viirusega patsiente on praegu 427, samas kui veel mõni aeg tagasi oli see näitaja 600-700 ja isegi üle 700. See tähendab, et kõik Covid-haiged saavad probleemideta vajalikku ravi, ütles Dontšenko.  

Tema sõnul Eesti lähinaabritest Soomes ja Lätis on haigestumine languses, samal ajal aga Rootsis ja Leedus tõusmas. "Nii et praegu on väga habras hetk, kus olukord võib kiiresti muutuda," hoiatas Dontšenko. 

Tema sõnul tuleb arvestada, et nakatumise määr on jätkuvalt ülikõrge ja Eesti liigub tumepunases tsoonis. "Lõõgastuseks pole veel õige hetk ja tuleb jätkata nende meetmetega, millega oleme seni koos hästi hakkama saanud," ütles Dontšenko, lisades, et kindlasti on vaja tõsta vaktsineermise taset.  

Kommentaarid puuduvad