Eksperdid: kinnisvara hinnalangust pole mõtet oodata

uudised.ee

Luminori kinnisvarateemalisel seminaril osalenud eksperdid tõdesid, et kinnisvara hinnalangust pole põhjust praegu oodata, sest odav laenuraha ja vajadus suurema elamispinna järele lükkavad ostunõudlust tagant.

LVM Kinnisvara juhatuse liikme Ingmar Saksingu sõnul sai eelmisel kevadel Tallinna ja Harjumaa turg küll kõige rohkem pihta, aga pärast suvist taastumist on see piirkond võtnud jälle veduri rolli ja hinnakasvu toetab ka laenuraha odavnemine, teatas Luminor.

"Lisaks on kinnisvaraturule jõudmas pensionireformi raha," märkis Saksing, lisades, et see keskmine, 10 000–15 000 eurot, mis teisest sambast välja võetakse, sobib just hästi omafinantseeringuks.

Luminori Eesti jaepanganduse juht Tanel Rebane ütles, et kaugtöö on tekitanud olukorra, kus vajatakse veidi suuremat elamispinda. "Inimestel on ka kulutused olnud viimase aasta jooksul väiksemad," märkis Rebane. "Nii tekivadki mõtted, et kas saan veidi suurendada elamispinda või lapsele mängimiseks hoov võimaldada," lisas ta.

Rebane nentis, et hinnatõusu jutt käib praegu tõesti ringi ja see omakorda suurendab ka ostunõudlust. "Oleme aasta jooksul märgatavalt oma laenumahte kasvatanud. Paljud noored pered ilmselt pelgavad, et äkki sügisel enam ei saa sama suurt elamist oma perele soetada," ütles Rebane. "Eks muidugi võib ju alati oodata hindade odavnemist, aga tavaliselt pole seda juhtunud," nentis ta.

Luminori kolmapäeval toimunud veebiseminar käsitles noorte perede oma kodu soetamisega seonduvat.

Kommentaarid puuduvad