Vabatahtlikud läbisid õpilaste koroonateste vedades 12 000 kilomeetrit

uudised.ee

Rally Estonia vabatahtlikud läbisid viie päevaga riigieksamite koroonaproove transportides 12 000 kilomeetrit.

Koolid kutsusid  noori üles tegema koroonaviiruse testi kolme erineva riigieksami eel, võimaldades oma koolis anda kurguloputusvedelikust proovi 16. aprillil, 19. aprillil ja  21. aprillil. Vaid paari päevaga avaldasid 170 koolist üle 4000 noore soovi teha testi. Proovid analüüsis SYNLAB oma Tallinna laboris PCR meetodil ja vastused said eksaminandid kuni 24 tunni jooksul. Esimese kahe eksami eel avastati 14 koolis 17 asümptomaatilist viirusekandjat.

Koolidesse proovivõtukomplektide jaotamisel ja proovimaterjali laborisse toimetamisel oli abiks taas WRC Rally Estonia vabatahtlike erimeeskond, mis koosnes 50 liikmest, edastas Rally Estonia.

„Kui terviseamet meie poole pöördus eksaminandide testimiskorraldusega, saime üsna kiiresti aru, et 170 kooli üle Eesti proovivõtu ja ohutustarvikute viimine ning proovide ära toomine kolmel päeval käib meile üle jõu," ütles SYNLAB Eesti poolne eksaminandide testimise projektijuht Gerly Kedelauk. "Aasta taguse koostöö raames olime Rally Estonia vabatahtlikele juba läbi viinud ohutuskoolituse ning saime neid usaldada." 

SYNLAB-i Tallinna laos pandi koolide jaoks valmis testimiseks vajalikud tarvikud ja ohutusvahendid ning rallitiim sai ohutu logistika koolituse.  

„Kogu plaan sündis sellel aastal väga operatiivselt," ütles WRC Rally Estonia kommertsdirektor Tarmo Hõbe."Me uskusime oma meeskonna võimekusse ja seda, et saame sellega hakkama. Koole oli kokku 170 ja kõigi poolte ühisel tegutsemisel tekkis kiirelt logistikaplaan. Kõik vedajad said SYNLAB Eesti poolt põhjaliku koolituse ja meil on heameel, et saime anda oma panuse sellesse, et riigieksamid saaksid toimuda turvaliselt."

WRC Rally Estonia vabatahtlike erimeeskonnaga teeb meditsiinilabor koostööd teist korda. Aasta aega tagasi, pandeemia alguses läbisid vabatahtlikud koroonaproove üle Eesti Tallinnasse transportides kolme kuu jooksul 110 000 kilomeetrit.

Kommentaarid puuduvad