Lea Dali Lionist erilised pildid teinud fotograaf: olen väga kurb ja pettunud fotode kasutamise pärast

uudised.ee

Kolmapäeval lahkus meie hulgast tuntud muusik ja laulja Lea Dali Lion. Fotograaf Kadri Purje on häiritud, sest mitmed väljaanded ja inimesed on tema tehtud pilti Lea Dalist kastanud luba küsimata või viitamata.

"Olen väga kurb ja vaikset viisi ka pettunud. Mõtlesin sügavalt, kas ma kirjutan praegusel hetkel sel teemal või mitte ja otsustasin, et kirjutan. Millal siis veel, kui mitte praegu, et sõnum ka inimestele kohale jõuaks isegi siis, kui see on hetkel seotud inimese lahkumisega meie seast," kirjutas Purje sotsiaalmeedias. 

"Arvan, et kellelegi ei ole jäänud märkamata, nii meedias kui tuntud inimeste poolt kasutatavat mustvalget pilti Least, mille ma avalikustasin eelmisel aastal koos oma raami ja logoga ning kuna Lea on pildil märgitud, siis on see leitav ka tema isiklikult FB lehelt koos pildi taustalooga, mis ilmub sinna küll läbi minu fotolehe. Paari päeva jooksul on pilt mulle erinevates kohtades ette jooksnud nii meedias kui inimeste isiklikel lehtedel, kus seda kasutatakse oma suva järgi lõigates ja muutes ning samuti enamus kordadel kasutamata juures viidet, kelle poolt pilt on tehtud, isegi kui pildi all ääres on toodud ära fotograafi nimi logol, on see paigutusega tehtud nii, et seda näha ei ole. Veel kummalisem, et pildi alla on osades kohtades pandud päritolu: erakogu. Mind ümbritsevad inimesed ütlevad, et nägid minu pilti, aga on kummaline, et pildi juures ei olnud ära märgitud autorit, kuigi see on kohustuslik," lisas ta. 

Ma olen väga kurb ja vaikset viisi ka pettunud. Mõtlesin sügavalt, kas ma kirjutan praegusel hetkel sel teemal või mitte...

Posted by Kadri Purje Photography on Reede, 23. aprill 2021

Kommentaarid puuduvad