Uuring: üle poolte eestimaalastest asub sõitma kaherattalise sõidukiga

uudised.ee

Eesti inimestest märkis 55 protsenti, et soojade ilmade saabumisel hakkavad nad rohkem kasutama suviseid sõiduvahendeid nagu jalgrattad, tõukerattad, rulluisud vms. Lätis ja Leedus jääb see protsent alla poole, selgus Citadele panga Baltikumi ülesest uuringust. 

Citadele panga Eesti filiaali jaepanganduse juht Marina Hakiainen märkis, et Läti ja Leedu inimesed on Eesti elanikest veel autolembemad, sest uuring tuvastas, et nad kavatsevad suvel kindlamaks jääda autode kasutamisele. „Kui eestlastest vastas 28 protsenti, et nad jäävad ka suvel enda praeguste liikumisharjumuste juurde, siis Lätis oli see protsent 36 ja Leedus 37,“ selgitas Hakiainen. 

Tema sõnul tuli uuringust välja ka oluline probleem. „Ühelt poolt on positiivne, et paljud inimesed tahavad soojade ilmadega ikka jalgrataste, tõukekate, rulluiskude ja muude sarnaste vahenditega liikuda, kuid Eesti inimestest lausa 90 protsenti vastas, et polegi isegi mõelnud oma jalgratastele kindlustuse ostmise peale, et neid kaitsta varguste ja õnnetuste kahjude eest,“ lausus Hakiainen.

Kõikidest vastanutest kaks protsenti märkis, et neil on selline kindlustus juba olemas. 

„Võimalik, et väike huvi kindlustuse vastu on vähene teadlikus. Lätis ja Leedus on huvi sellise kindlustuse vastu natuke suurem. Seal ütles vastavalt 85 ja 86 protsenti, et nad pole kindlustuse peale üldse mõelnudki. Samas on meie naabrite juures ka näiteks jalgrattavargusi natuke rohkem,“ märkis Hakiainen.  

Küsitlusest ilmnes lisaks, et soojade ilmadega valivad sõiduvahendiks jalgratta natuke tõenäolisemalt mehed.

Kui keskmiselt vastas 14 protsenti Eesti inimestest, et kasutab aktiivselt mitmesuguseid vabaajasõidukeid, siis vanuselises lõikes on muud sõiduvahendid kõige populaarsemad eeldatavalt just noorte seas. 18-29 aastaste vanusegrupis märkis 25 protsenti, et nad kasutavad mitmesuguseid vabaajasõidukeid. 

Citadele tellitud ja uuringufirma Norstat Baltikumi ülene küsitlus viidi läbi märtsis. Igas riigis küsitleti ligi 1000 inimest.

Kommentaarid puuduvad