Politsei otsib pedofiilias kahtlustatava mehe võimalikke ohvreid

uudised.ee

Politsei pidas kinni laste seksuaalses väärkohtlemises kahtlustatava mehe, politsei otsib mehe võimalikke ohvreid.

Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja lastekaitsegrupp pidas eelmisel nädalal kinni 57-aastase Andrese, keda kahtlustatakse laste seksuaalses väärkohtlemises, edastas prefektuur. Tallinnas kinni peetud varasemalt karistamata Andres on pikaajaliselt töötanud lasteasutuses ning seni kogutud informatsiooni põhjal võis mees selliseid tegusid toime panna juba 1990. aastate keskpaigast alates.

„Laste seksuaalne väärkohtlemine on väga peidetud kuriteoliik, mis tuleb sageli avalikuks aastaid hiljem. Lapsed ei pruugi kohe aru saada, et nendega ei käituta õigesti, kuid mälestus toimunust jääb inimeste sisse kogu eluks. Väga tähtis on, et politseini jõuaks info ka aastatetaguste sündmuste kohta. See võib aidata praeguseid ohvreid ning hoida ära võimalikke uusi kannatanuid,“ ütles politseikapten Reimo Raivet.

„Seni kogutud info viitab sellele, et vabaduses olles võib mees jätkata kuritegude toimepanemist või mõjutada uurimist. Seetõttu taotlesin kohtult kahtlustatava vahistamist eeluurimise ajaks. Kohus nende põhjendustega nõustus ja nii on ta esialgu võetud vähemalt kaheks kuuks vahi alla,“ sõnas kriminaalmenetlust juhtiv ringkonnaprokurör Arika Almann.

Politsei palub kõigil, kellel on mehe kohta informatsiooni või kelle lapsed on mehega kokku puutunud, anda sellest teada politseile. Samuti ootame infot inimestelt, kes on ise mehega lapsepõlves kokku puutunud.

Kommentaarid puuduvad