Tartu uues vaktsineerimiskeskuses algas vabatahtlike abiga massvaktsineerimine

uudised.ee

Tartus alustati täna koroonaviiruse vastase massvaktsineerimisega, mis saab võimalikuks tänu sel nädalal Eestisse jõudvale rekordilisele vaktsiinilaadungile.

Täna avati Tartu linna, Tartu ülikooli kliinikumi ja Tartu kiirabi koostöös vaktsineerimiskeskus, mille eesmärk on võimaldada kiirendatud korras elanikkonna vaktsineerimist ning sinna tuli vabatahtlikena appi ka 65 naiskodukaitsjat.

Vabatahtlike ülesanne on juhendada inimesi vaktsineerimiskeskuses liikumisel. Esialgu oodatakse vaktsineerima neid, kes on esimese doosiga COVID-19 vastu vaktsineeritud, kuuluvad riskirühma, on vanemad kui 65-aastased või kes sel aastal 65-aastaseks saavad. Sel perioodil on korraga abis neli vabatahtlikku, hiljem töökoormuse suurenedes kuni seitse inimest. Naiskodukaitsjatele lisaks on vabatahtlikke veel, kokku 130 inimest, kes teevad oma tööd 5-tunniste vahetuste kaupa.

Sellel nädalal saabub Eestisse kokku rekordkogus vaktsiini, 127 290 doosi, suuremaid koguseid tarnivad Eestisse Pfizer ja AstraZeneca.

Eile saabus Eestisse 43 290 Pfizer/BioNTechi ja 4800 doosi Moderna vaktsiini. Täna jõudis 2400 vaktsiinidoosi AstraZenecat. Kolmapäeval saabub 6000 doosi Jansseni vaktsiini ja neljapäeval 6000 doosi Modernat ning 64 800 doosi AstraZeneca vaktsiini. 

Kommentaarid puuduvad