1+1 vaktsineerimiskampaania Ida-Virumaal huviliste kasvu ei tekitanud

uudised.ee

Ida-Virumaal on vaktsineerimisega hõlmatus Eestis kõige madalam. Sel põhjusel otsustati seal käima lükata kampaania, et nooruk võtaks käevangu mõne oma eaka sugulased või sõbra ning nad läheksid üheskoos kaitsesüsti saama – vaktsiini saaksid nii noored kui vanad. Esimene päev 1+1 kampaaniast saab kohe läbi ja kuigi vara on veel kaugeleulatuvaid järeldusi teha, siis väga suurt tunglemist tervisekeskustes ei olnud.

Eesti COVID-19 vaktsineerimise plaan näeb ette, et kõrgema nakatumisega ja/või madalama vaktsineeritusega piirkondadesse võib suunata suuremaid koguseid vaktsiine ning eritähelepanu, et hõlmatust parandada.

Neljapäevast saavad rahvastikuregistri järgi Ida-Virumaal elavad 70-aastased või vanemad inimesed vaktsineerida koos samuti rahvastikuregistri järgi Ida-Virumaal elava inimese või lähedasega. Eakaga koos saavad minna vaktsineerima kõik vähemalt 18-aastased inimesed.

Vaktsineerimise projektijuht Marek Seer ütles, et kuna eakatel inimestel on sageli ise keeruline liikuda, on selline võimalus paljudele noorematele motivatsiooniks, miks eakas inimene vaktsineerimisele kohale aidata. „Eakad inimesed on COVID-19 suhtes kõige enam haavatavamad ja nemad jõuavad haigestudes ka kõige tõenäolisemalt haiglaravile. Hoiame oma eakaid ja aitame neid vaktsineerima, loomulikult ainult siis, kui nad seda soovivad,“ lisas Seer.  

Sobiliku aja ja vaktsineerija saab valida digiregistratuurist digiregistratuur.ee või helistades Ida-Virumaal vaktsineerivatele haiglatele või haigekassa erapartneritele.

Kommentaarid puuduvad