Edgar Savisaar: kolme parteid võib ees oodata esimehe vahetus

uudised.ee

Keskerakonna endine esimees Edgar Savisaar leiab, et kuigi poliitelus paistab praegu olema vaikne aeg, võib veel enne kohalike omavalitsuste volikogude valimisi kolme parteid oodata ees esimehe vahetus.

“Nii vaikset aega nagu praegu, mõned kuud enne valimisi, pole ma oma pika poliitikukarjääri jooksul seni veel näinud. Kõik toimub telgi taga või ei toimu üldse. Seda on raske isegi hinnata. On see stagnatsioon või eriti kaval avamäng enne valimisi? Minu meelest parteid isegi ei pinguta eriti. Siiski võib ees oodata ka üllatusi. Vähemalt kolmes erakonnas võib oodata ees esimehe vahetus, kui selleni muidugi jõutakse,” arutles Savisaar sotsiaalmeedias.

Oma koduparteis ehk Keskerakonnas näeb Savisaar, et erakonna liider Jüri Ratas ihkab Kadriorgu presidendi kohale. “Juhul muidugi, kui Reformierakond talle seda võimaldab. Juttusid, et vastasel juhul korraldab Ratas uue valitsuse vahetuse ja taastab vana koalitsiooni, ma eriti ei usu. See oleks Ratasele liiga diskrediteeriv. Küllap Reformierakonnaga ikka kokku lepitakse. Kas asemele tuleb Mihhail Kõlvart, kes vähemalt tallinlaste ja Ida-Virumaa jaoks oleks ka sobiv, seda näitab aeg,” kirjutas veteranpoliitik.

Peaministri parteis Reformierakonnas on Savisaare hinnangul mitmeid valikuid. “Võib märgata, kuidas lavastatakse negatiivset imagot Kaja Kallasele. Võib olla oleks Kristjan Michael tõepoolest parem valik, aga ma ei kiirustaks otsustama. Esialgu teeb Michael näo, et ta võib leppida ka Tallinna volikogu esimehe positsiooniga, aga vaevalt ta seda oma lõppeesmärgiks peab,” märkis Savisaar. 

Tema hinnangul on oodata muudatusi ka Isamaaliidu juhtimises. “Seederi vastu on tõusnud noorerakondlane Lalvly Perling. Omakorda Perlingu taga on tôenäoliselt endine välisminister Urmas Reinsalu. Asi pidavat otsustatama suvisel parteikongressil, aga sinna on veel natuke aega,” ütles Savisaar. 

Sotsiaaldemokraatide kohta on Savisaare sõnul raske hinnangut anda. “Ma ei tea, kas Raimond Kaljulaid on juba küps kandideerima selle esimehe kohale,” ütles Savisaar.

“Jääb veel Eesti Konservatiivne Rahvaerakond. Seal ma ei näe eeldusi muudatusteks partei juhtimisel. Stabiilsus tuleb neile ainult kasuks,” lisas Savisaar. 

Kommentaarid puuduvad