Kaubanduses kandideerib ühele töökohale ligi sada tööotsijat

uudised.ee

Enim tahetud ametid on praegu endiselt kaubandusvaldkonnas, samut teenindusega seotud tööd, kus ühele töökohtadele kandideerib keskmiselt 100 tööotsijat.

CVKeskus.ee andmetel sihivad tööotsijad kaubandusvaldkonnas näiteks komplekteerija, andmesisestaja, kaubapaigutaja ja kulleri ametikohti, teeninduses aga klienditeenindaja, teenindusjuhi ja müügikonsultandi ameteid. 

Suurem huvi on ka abitöötajate ametikohtade ja erinevate kontoritööde vastu, kus keskmiselt on kandideerijaid 45 protsenti rohkem kui tervisekriisile eelnenud ajal. „Väga aktiivselt on kandideerimas noored, kes ootavad pikisilmi piirangute leevendamist, et saada töökogemust ja teenida lisaraha just teenindusega seotud valdkondades,“ kommenteeris tööturul toimuvat CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

„Hiljuti selgunud valitsuse plaan peagi restoranides piiranguid vähendada pani juba ka mitmeid toitlustusasutusi kiirelt tööjõudu otsima, mis peaks nüüd viimaks tooma leevendust ka antud sektori tööturule,“ lisas Henry Auväärt.

CVKeskus.ee tööportaal tõi välja ka erinevate valdkondade kõige populaarsemad tööandjad, kelle vastu tundsid tööotsijad 2021. aasta esimeses kvartalis kõige suuremat huvi.

Automüügi ja -hoolduse valdkonnas on populaarseim tööandja Silberauto AS, B2B-teenuste vallas Transcom Eesti OÜ, ehituses Harmet OÜ, hariduses Tartu Ülikool, infotehnoloogia sektoris Registrite ja Infosüsteemide Keskus ning kaubanduses olenevalt tootekategooriatest Kaup24 haldaja DLB Trading OÜ, Depo Diy EE OÜ, Circle k Eesti AS, Weeken Eesti OÜ ning No Bananas haldaja Get Fresh Estonia OÜ. 

Kinnisvara valdkonnas on populaarseim tööandja Bonava Eesti OÜ, meelelahutuses Genius Sports Services Eesti OÜ, panganduses Luminor Bank AS, riigisektoris maksu- ja tolliamet, telekommunikatsiooni valdkonnas Tele2 Eesti AS, tervishoius Synlab Eesti OÜ, toiduainete valdkonnas Eesti Leivatööstus AS transpordi alal DPD Eesti AS, turvateenuste osas Viking Security AS ja tööstuse- ning tootmise sektoris Metaprint AS.

Kommentaarid puuduvad