Piirangud leevenesid: milline tung oli kauplustesse ja restoranide väliterassidele?

uudised.ee

Tänasest alates leevenesid osaliselt kaubanduskeskustele ja restoranidele kehtestatud piirangud. “Seitsmesed uudised” uurisid, kuidas ettevõtetel esimene lahtioleku päev möödus.

Alates tänasest võisid restoranid taasavada enda väliterrassid, tingimusel, et välialast oleks kasutuses maksimaalselt 50 protsenti ja laudade vahel peab olema piisav vahemaa. Vahemaa hoidmine ei muutunud vähemalt täna probleemiks, sest nagu kardetud, vedas Eestimaa ilm ettevõtjaid alt.

Sarnaselt kohvikutele tuleb ka keskustel järgida 2+2-reeglit ja kuni 25-protsendilist ruumi täituvuse nõuet, mida tuleb arvestada iga kaupluse kohta eraldi.

Selleks, et keskuseid taas nakatumise ohu tõttu ei suletaks,  leppisid Kaupmeeste Liidu liikmed omavahel kokku ka eneseregulatsiooni meetmed, mis näevad ette nii maski kandmise kohustust, 2+2 vahemaa hoidmist kui ka on peatatud igasugune võimalus suurtes keskustes võimalus vaba aja veetmiseks.

Kommentaarid puuduvad