Valitsus: Eesti liikus väga kõrgelt ohutasemelt ühe võrra madalamale

uudised.ee

Koroonaviiruse leviku olukorra paranemisega langes Eesti riskitase punaselt ehk väga kõrgelt tasemelt ühe võrra madalamale, oranžile ehk kõrge riski tasemele. Valitsuse teatel pole tänu ohutaseme alanemisele enam vaja vältida kõiki koduväliseid kontakte, kuid tuleb jääda endiselt ettevaatlikuks, vahendab BNS.

Peaminister Kaja Kallase sõnul on Eesti liikunud punaselt riskitasemelt oranžile tasemele ja esmaspäevast leevenes ka osa piiranguid. "Meie kõigi huvi on, et me liiguksime edasi kollasele ja lõpuks ka rohelisele tasemele, kus ühiskond saaks olla täiesti avatud. Seetõttu ma panen südamele kõigile, kes saavad osa sel nädalal jõustunud piirangute leevendustest, käituda mõistlikult, sest haigus levib endiselt inimeselt inimesele ja oma leevendusi ootavad ka teised valdkonnad," ütles ta.

"Omalt poolt liigume edasi elanikkonna vaktsineerimisega – eelmisel nädalal vaktsineerisime rekordilised 53 000 inimest," sõnas Kallas.

Neljaastmeline riskitasemete süsteem tuleneb eelmisel nädalal valitsuse heakskiidu saanud ühiskonnaelu korraldamise kavast koroonaviiruse tingimustes. Rohelise, kollase, oranži ja punase värviga tähistatakse vastavalt madalat, keskmist, kõrget ja väga kõrget riskitaset. Iga riskitaseme puhul on välja pakutud ka võimalikud tegevused, kuidas iga inimene, asutus ja riik saab koroonaviiruse leviku piiramisele kaasa aidata.

Riskitaseme hindamisel arvestatakse viimase seitsme päeva keskmist nakatunute ja surmade arvu, aga ka positiivsete testide määra, hospitaliseeritud inimeste arvu, haiglaravil viibivate ja juhitaval hingamisel olevate COVID-19 patsientide arvu ning 14 päeva tuvastamata nakkusteega nakatunute osakaalu kõigist nakatunutest. Riskitaseme vaatab valitsus üle kord nädalas ja see avalikustatakse veebilehel kriis.ee.

Kommentaarid puuduvad