Homme
17. juun
17...25
7...14
Ülehomme
18. juun
18...28
9...15

Eesti

Ekspertkomisjon otsustas vaktsiinide kehtivusaja muuta tähtajatuks

Foto: Seitsmesed uudised
17:00 05. mai 2021

Sotsiaalministeeriumi Immunoprofülaktika ekspertkomisjon otsustas täna, et seni kehtinud vaktsiini kuuekuuline n-ö kehtivusaeg muudetakse tähtajatuks. Komisjoni hinnangul näitavad uuringud, et antikehade arv vähemasti poole aasta jooksul organismis suuresti ei muutu ja inimesel on efektiivne kaitse ka kuus kuud pärast vaktsineerimiskuuri.

Aasta alguses, kui Euroopas kaitsepookimisega alustati, ütlesid erinevad arstid ja teadlased, et vaktsiin annab vähemalt pooleaastase kaitse. Kohe-kohe ongi esimesestest Eestis tehtud kaitsesüstidest pool aastat möödas, ent inimesed ei pea muretsema: vaktsiinist saadav kaitse on endiselt tõhus. Veel on vara öelda, millal ja kas peab uue kuuriga alustama.

Mida aeg edasi, seda rohkem on meil andmeid, et teha kaugelevaatavaid plaane. Ei ole välistatud, et korduskuuridega peaks alustama juba käesoleva aasta sügisel või lõpuks. Kas aga selle jaoks ollakse valmis?

Eestis on tänase seisuga kaitsesüsti saanud ligikaudu 347 000 inimest.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!