Järgmise nädala algus toob üle 20 soojakraadi

uudised.ee

Järgmise nädala alguses on tulemas üle 20 kraadi sooja, prognoosib ilmateenistus. 

Reedel eemaldub madalrõhuala Soome põhjaalade suunas, aga selle serva mööda liigub üle Eesti vihmapilvi. Puhub võrdlemisi tugev lõuna- ja edelatuul, õhtupoolikul pöördub tuul läänekaarde. Öösel on sooja 2-5, päeval 7-10 kraadi, tihedama sajuhoo all langeb paar kraadi madalamale.

Laupäeval läheneb lõuna poolt uus madalrõhkkond ja praegustel andmetel suundub see Eesti kagupiiri lähistelt mööda Peipsi taha. Vihmapilvi jõuab enam Eesti lõuna- ja idaossa, lääne pool on saju võimalus väiksem. Tuul puhub öösel läänekaarest ja on võrdlemisi nõrk, päeval valdavalt loodest ja muutub tugevamaks. Õhutemperatuur on öösel vahemikus 0 kuni +4 kraadi, päeval on sooja 5-9 kraadi. 

Pühapäeval jätkub aeglane õhurõhu tõus ja üle Eesti liigub kõrgrõhuhari. Öö on selgem ja sajuta ning õhutemperatuur langeb vahemikku -1 kuni +4 kraadi. Päeval areneb pilverünki ja võib üksikuid sajuhooge tulla ning seda eelkõige Eesti lääneosas. Puhub mõõdukas läänekaare tuul, õhtul pöördub lõunasse ja saartel tugevneb. Õhutemperatuur tõuseb 9-13 kraadini.

Järgmise nädala esmaspäeval laieneb Skandinaaviast madalrõhkkond Läänemereni, samal ajal tugevneb Venemaa kohal kõrgrõhkkond. Kahe rõhuala piirimail pöördub Läänemere ääres õhuvool lõunasse ja soojem õhumass pääseb Eesti alale. Kahe õhumassi piirimail võib kohati veidi vihma sadada ning seda eelkõige Lääne- ja Loode-Eestis. Lõuna- ja kagutuul on tugev. Öösel on sooja 5-10, päeval 15-20 kraadi, meretuulele avatud rannikul tuleb kuni 10 kraadi sooja.

Teisipäeval madalrõhkkond Skandinaaviast edasi ei pääse, sest Venemaa kohal püsiv kõrgrõhkkond ei tagane ning ulatub servaga üle Läänemere idaranniku. Ilm on sajuta ja laialdaselt ka selge taevaga. Kahe rõhuala vastasseisu tõttu aga puhub ikka tugev lõuna- ja kagutuul. Lõunakaarest jätkub sooja juurdevool. Öösel on sooja 7-12, päeval 16-21 kraadi, meretuulega rannikul jääb 10 kraadi lähedale.

Kolmapäeval püsib Venemaa kõrgrõhkkonna ülekaal. Pilvi on hõredalt, ilm on sajuta ja mõõdukalt tugeva kagutuulega ning suviselt soe.

Kommentaarid puuduvad