Kersna: rahapuudus ei võimalda tõsta õpetajate palku üle keskmise

uudised.ee

Haridus- ja teadusminister Liina Kersna tõdes, et kolmeprotsendiline tõus hoiab õpetajate palgad keskmise palgaga samal tasemel, kiiremat tõusu ei võimalda eelarve, vahendab BNS.

Kersna ütles kolmapäeval riigikogu liikmete küsimustele vastates, et sel aastal õpetajate palgad ei tõusnud, samas keskmine palk tõusis. "Seda vahet järgi teha ongi väga palju keerulisem," nentis minister.

Tema sõnul tähendab kavandav kolmeprotsendiline palgatõus seda, et õpetajate palgad püsivad keskmise palga tasemel. Viieprotsendiline palgatõus tähendaks, et õpetajate palk oleks 102 protsenti Eesti keskmisest palgast.

"Haridus- ja teadusministeerium küsis palgakasvuks 100 eurot, mis oleks läinud maksma pea 30 miljonit, 29,6 miljonit," sõnas Kersna. Sellises tempos edasi liikudes oleks õpetajate palk 2025. aastaks 120 protsenti keskmises. "Hetkel riigieelarvelised vahendid nii kiiret edasiliikumist ei luba," ütles Kersna.

Kommentaarid puuduvad