Kõlvart: Tallinn soovib Estonia teatri asjus kaaluda kõiki võimalusi 

uudised.ee

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvarti sõnul soovib linnavõim Estonia teatri laienduse osas kaaluda põhjalikult kõiki võimalusi ning eesmärk on saavutada koostöös kõiki osapool rahuldav tulemus, vahendab BNS.

"Ma arvan, et me kõik peakime olema huvitatud sellest, et Estonia juurdeehituse projekti realiseerimine, ükskõik, millisel viisil, ei tekitaks vastandumist ühiskonnas. Selline sümboolne projekt ja koht ei tohik tuua negatiivset emotsiooni," ütles Kõlvart, rõhutades, et ühiselt tuleb hakata otsima lahendusi. 

"Samas pole siin midagi varjata, et ka Tallinna linna spetsialistid on juba andnud hinnanguid ning praegu linna süsteemis käib analüüs, mis pole veel lõplikult kokku pandud. See pole pelgalt arhitektide ja muinsuskaitse küsimus, vaid on veel terve rida aspekte, millega tuleb arvestada," rääkis Kõlvart. 

Tema sõnul tuleb mõelda ka selle peale, kuidas seda projekti on võimalik ellu viia linnaruumiliselt ning kuidas see mõjutab keskkonda Tammsaare pargis, mis on riikliku looduskaitse all. Rääkimata sellest, et Estonia teater asub UNESCO Tallinna vanalinna muinsuskaitse alal. Ning UNESCO reeglite järgi ei tohi uute hoonete rajamisega kaasneda ümbritseva linnaruumi olemuslikku muutmist, " ütles Kõlvart, lisades, et neid asjaolusid võiks tuua veel.

Samas ütles Kõlvart, et praegu ei pea neid asjaolusid rõhutama ning peab tekkima ühine arusaam, et soov on leida ühiseid lahendusi või alternatiiv. "Tallinn lubab siin tihedat koostööd ja vaatame läbi kõik võimalused, mida on antud projekti osas võimalik välja tuua," lisas Kõlvart. 

Kommentaarid puuduvad