Rail Baltic kuulutas välja 46-miljonise materjalihanke

uudised.ee

Rail Balticu ühisettevõte RB Rail AS kuulutas välja kaablimaterjalide tarnimiseks esimese avaliku konsolideeritud materjalide raamhanke esimese etapi, mille maksumus ulatub ligi 46 miljoni euroni, vahendab BNS.

Hange hõlmab kaablimaterjalide ja -komponentide, sealhulgas kaablikaitsetorude, kaablikanalisatsiooni, kaablikaevude ja teiste tugimaterjalide tarnimist Rail Balticu raudtee põhiliini ehitamiseks Baltimaades, teatas RB Rail.

"Rail Balticu mastaabiga projekt annab võimaluse saavutada suuri eeliseid korraldades konsolideeritud hanked materjalide ja komponentide kasutamiseks kogu raudtee 870 kilomeetri ulatuses," ütles RB Raili programmijuht Mark Loader pressiteates.

"Meil on hea meel alustada esimese hankega, mis on üks paljudest konsolideeritud hangetest. Loodame, et tarnijad mõistavad võimaluse ulatust ning teevad nii selle kui ka eelseisvate hangete jaoks häid pakkumisi," lisas ta.

Rail Balticu tänavune fookus on valmistumine suuremahulisteks ehitustöödeks Balti riikides. Lähiajal valmistatakse ette raudteematerjalide ja -komponentide hankeid, mis toetavad projekti edasiliikumist.

Enne hanke alustamist tegi RB Rail tarnijate turu-uuringu, et saada ülevaade, milliseid komponente on kasulik osta keskselt ning seeläbi saavutada mastaabiefekt. 

Konsolideeritud materjalihanke taotluste esitamise lõppkuupäev on 31. mai.

Kommentaarid puuduvad