Mart Luik lahkub suurest poliitikast ja asub Tallinna ettevõtlusdirektoriks 

uudised.ee

Tallinna linnavalitsus nimetas linna ettevõtlusdirektoriks avalikul konkursil valituks osutunud Mart Luige, kes alustab tööd Tallinna strateegiakeskuses 24. mail, vahendab BNS.

Strateegiakeskuse teatel peab ettevõtlusteenistust juhtima asuv Luik kõige olulisemateks ülesanneteks Tallinna kujundamist juhtivaks digipealinnaks, linnaga seotud ettevõtete järelevalvet, dialoogi eraettevõtetega ja alustavate ettevõtete toetamist ning ringmajanduse viimist Põhjamaade pealinnadega võrreldavale tasemele.

"Ettevõtlusameti meeskond on teinud suurepärast tööd alustavate ja väikeettevõtete toetamisel ja nõustamisel ning Tallinna turundamisel maailmas. Eesti arengu mootoriks olevas Tallinnas peakski valitsema suhtumine, kus ettevõtlikkus on väärtustatud ja ettevõtjad saavad pidada linna heaks partneriks. Tallinn on fantastiline bränd ja linna rahvusvahelise kuvandi laiendamisel on suur kasvupotentsiaal," märkis Luik pressiteate vahendusel.

"Üheks olulisemaks esmaseks fookuseks on turismimajanduse taaskäivitamine, et pärast koroonaviirusega seotud kriisi ületamist jätkata suurürituste toomist Tallinna – olgu selleks rahvusvahelised konverentsid, spordivõistlused või kultuuriüritused," lisas ta.

Enne uude ametisse asumist lahkub Luik Tallinna linnavolikogust, kus ta töötas volikogu aseesimehe ja Isamaa fraktsiooni juhina. Samuti ei kandideeri ta sügisel kohalike omavalitsuste valimistel. "Jään küll edasi erakonna liikmeks, aga lahkun tegevpoliitikast," kinnitas Luik.

Mart Luik on lõpetanud ajakirjanikuna Tartu Ülikooli ja on lõpetamas MBA õpinguid University of Cumbrias Suurbritannias. Ta on varasemalt töötanud Postimehe, Ajakirjade Kirjastuse ja TV3 juhina, samuti tegutsenud meediajuhina Venemaal, Sloveenias ja Ukrainas. Hiljuti töötas ta välisministeeriumis ministri nõunikuna. 

Ettevõtlusteenistuse direktori ametikohale kandideeris avalikul konkursil kokku 39 inimest ja konkurss viidi läbi kolmes etapis. Valikukomisjon tegi oma otsuse paneelvestluse, senise tegevuse, visiooni ja intervjuu põhjal. Valikukomisjoni kuulusid komisjoni esimehena linnakantsler Kairi Vaher ja liikmetena abilinnapea Aivar Riisalu, linna personalidirektor Vilve Raik ning välise eksperdina Paavo Nõgene. 

Kommentaarid puuduvad