Eesti saadab Sloveeniale appi viieliikmelise politseiüksuse

uudised.ee

Politsei- ja piirivalveamet Sloveeniasse viieliikmelise üksuse , et aidata Sloveenia politseil rändesurve alla sattunud piiri paremini valvata.

Sloveenia siseminister pöördus möödunud aasta 17. detsembril Euroopa Liidu liikmesriikide poole abipalvega saata kevadel appi meeskonnad, kelle oskusteks on piiride tugevdatud valvamine, ütles BNS-ile Ida prefektuuri pressiesindaja.

Politsei- ja piirivalveameti rahvusvahelise koostöö büroo juht Reet Zeisig rääkis, et vastuseks Sloveenia abipalvele aidata rändesurve alla sattunud piiri paremini valvata saadab Eesti alates laupäevast  Sloveeniasse esimese meeskonna. „Kokku saadetakse Sloveeniasse kuni neli viieliikmelist roteeruvat meeskonda, kelle ülesandeks saab Sloveenia ja Horvaatia piiriala lähistel Novo Mesto regioonis maismaapatrullides osalemine,“ rääkis Zeisig.

Ühe rotatsiooni pikkuseks on planeeritud üks kuu ning esimesse meeskonda kuuluvad politseiametnikud Lõuna, Ida ning Põhja prefektuurist. Eesti politseinikud tagavad Sloveenias korda kohaliku politsei juhtimisel, kuid Eesti politsei vormis ning oma teenistusrelvade ja erivahenditega.

„Eesti abistas Sloveeniat ka 2015.-2016. aastatel ning oleme seda valmis tegema ka nüüd. Koostöö rahvusvahelises keskkonnas suurendab ka meie valmisolekut paremaks toimetulekuks keerulistes olukordades ning teisi abistades loome kindluse, et sarnase vajaduse tekkimisel on meil liitlased, kes ka meid raskel ajal võimalusel toetavad," sõnas Zeisig ning lisas, et töö rahvusvahelises keskkonnas annab politsei- ja piirivalveameti töötajatel mandada väärtuslikku töökogemust.

Sloveeniale on appi minemas ka Läti, Leedu, Ungari, Poola ja Rumeenia.

Kommentaarid puuduvad