Ida-Viru tööandjate juures saab vaktsineerida vanusepiirita

uudised.ee

Alates 10. maist on Ida-Virumaal võimalik töökohal vaktsineerimine ilma vanusepiirita ehk inimestele alates vanusest 16. eluaastat, vahendab BNS.

COVID-19 vaktsineerimise korraldamise töörühm otsustas neljapäeval langetada Ida-Virumaal tööandjate juues vaktsineerimise vanusepiiri ennetähtaegselt. Otsuse tegemisel lähtuti piirkonna nakatumistasemest, vaktsineeritutega hõlmatutest ja tööandjate tagasisidest.

"Oleme nö piloodi korras pakkunud kohapealset vaktsineerimist suurematele Harjumaa ja Ida-Virumaa tööandjatele ning praktika näitas, et ettevõtete suurest huvist hoolimata on 50 aasta vanusepiiri tõttu keeruline ka suurtes ettevõttes kokku saada korraga nii palju töötajaid, et vaktsineerijail oleks mõttekas kohale sõita," ütles töörühma juht Marek Seer. "Kuna just Ida-Virumaal on hetkel oluline vaktsineeritute osakaalu kiiresti tõsta, otsustasime ettevõtetega konsulteerimise järel avada seal töökohas kaitsesüstimise kõigile vanusegruppidele planeeritust varem."

Seeri sõnul sõltub kaitsesüstimise tempo ja järjekord vaktsiinide tarnest ning teenusepakkuja logistikast. "Seetõttu võib minna aega, kuni kõigi soovi avaldanud tööandjateni jõuame. Palume kannatlikkust ja mõistmist," lisas ta.

Tingimused vanusepiirangust hoolimata tööandja juures vaktsineerimiseks on järgmised: ettevõte peab asuma Ida-Viru maakonnas ning suurem osa töötajatest ei saa teha kaugtööd, minimaalne vaktsineeritavate arv ettevõttes on 20 töötajat. Lubatud on vaktsineerida ka töötajate täiskasvanud pereliikmeid. Vaktsineerimine toimub ettevõttes kohapeal.

Oma soovist töökohal vaktsineerimist korraldada tuleb tööandjal teada anda [email protected]. Samale kontaktile palutakse pöörduda ka täiendavate küsimuste korral. Ida-Virumaal korraldavad vaktsineerimist haigekassa partnerid OÜ Corrigo ja S Silmarõõm OÜ.

Töökohal vaktsineerimine jätkub senises korralduses ka Harjumaal, ent esialgu jääb kehtima vanusepiirang. Vaktsineerimisest huvitatud tööandjatel, kelle organisatsioonis suurem hulk vaktsineerimiseks valmis olevat vähemalt 50-aastast töötajat, kellel ei ole võimalik teha kaugtööd, tuleb oma soovist teada anda samale meiliaadressile. Harjumaal on tööandjatele pakkuda Astra Zeneca ja Jansseni vaktsiine.

Ida-Virumaal on vähemalt ühe doosiga vaktsineeritud ligi 22 protsenti täiskasvanud elanikkonnast, samas kui Eestis keskmiselt on vaktsineeritud 33 protsenti. Samas on nakatumine Ida-Virumaal Eesti keskmisest kõrgem ehk 544 nakatunut 100 000 inimese kohta viimase 14 päeva jooksul, Eestis keskmiselt 357.

Kommentaarid puuduvad