Õdede ja hooldustöötajate toetuseks on kogunenud üle 500 000 euro

uudised.ee

Õdede ja hooldustöötajate tänamiseks ja tunnustamiseks ellu kutsutud algatusega on liitunud juba üle kahe tuhande annetaja, kelle ühise panuse tulemusel jõuti laupäeva hommikul 500 487 euroni.

Ühise suurannetuse 20 000 eurot tegid nädala lõpus Sportland ja selle asutajate Anti Kalle ning Are Altrajaga seotud aktsiaseltsid Jalajälg ja Fifaa. Kokku on algatust toetanud 1860 eraisikut ja 152 ettevõtet.

Kampaania algatajad on seadnud eesmärgiks tagada kõigile Eesti õdedele ja hooldustöötajatele paikaart, mida nad saaksid aasta jooksul kasutada turismimajanduses, meelelahutuses ja kultuurisektoris. Kaardi väärtus sõltub annetajate lahkusest, kuid on kavandatud vahemikku 50 kuni 100 eurot. Lähtudes eesmärgist, et algatajad soovivad jõuda kõigi 17 000 õe ja hooldustöötajani, moodustab ühe annetuskaardi virtuaalne maksumus hetkeseisuga 29,44 eurot.

Toetusaktsiooni ühe algataja Katri Linki sõnul on poole miljoni euro suurune fond juba täiesti arvestatav ning võimaldab hädavajalikku puhkust pakkuda tuhandetele õdedele ja hooldustöötajatele.

"Aga eelkõige on see muidugi tähelepanuavaldus kõigi nende enam kui kahe tuhande annetaja poolt. Pool miljonit on oluline verstapost, kuid siit edasi on veel tükk maad minna, et jagatav paikaart oleks veelgi hinnalisem ja rohkem võimalusi pakkuv. Järjekordsete suurtoetajate liitumine annab märku kampaania jätkumisest ja on eeskujuks uutele liitujatele. Mida suurema summani me jõuame, seda suurem on elamus, mida saame pakkuda ja seda paremini taastuvad viimase 14 kuu rängast tööst ja ülekoormusest meile väga hinnalised ja olulised eesliinitöötajad,“ sõnas Link.

Annetusi saab teha kuni 1. juunini. Paikaartide jagamine toimub mais ja juunis ning neid saab kasutada kuni aasta lõpuni.

Annetuste tegemiseks on avatud Coop Pangas Sihtasutus Kuressaare Haigla Toetusfond arveldusarve EE824204278618211200, kuhu annetust tehes tuleb lisada märksõna PAI. Lisaks on koostöös Teliaga avatud annetustelefonid 9000105 (5-eurone annetus) ja 9000110 (10-eurone annetus.

Kommentaarid puuduvad