Ööpäevaga lisandus 157 positiivset testi ja suri kuus koroonahaiget

uudised.ee

Ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 3193 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 157 ehk 4,9 protsenti, kahjuks suri ka kuus patsienti.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 77 inimesel. Uutest Harjumaa haigusjuhtudest lisandus 59 Tallinna.

Ida-Virumaale laekus 21, Pärnumaale 15, Viljandimaale 11, Tartu- ja Valgamaale seitse uut nakkusjuhtu. Lääne-Virumaale neli, Põlva-, Rapla- ja Läänemaale kaks ja Jõgevamaale üks uut positiivset testitulemust. Hiiu-, Saare,- Järva- ja Võrumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kaheksal positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 351,6 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 7,8 protsenti.

Pühapäevahommikuse seisuga viibib haiglas 287 koroonapatsienti, kellest 43 on intensiivis. Neist omakorda 31 on juhitaval hingamisel. Haiglaravi on kokku vajanud 7 protsenti haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 211 inimest ehk 73,5 protsenti.

Ööpäeva jooksul suri kuus koroonaviirusega nakatunud inimest: 61-aastane mees, 66-aastane naine, 68-, 81- ja 87-aastane mees ning 91-aastane naine. Kokku on Eestis surnud 1201 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Kommentaarid puuduvad