Kiik: 35 protsenti täiskasvanuist on saanud vaktsineerimise võimaluse

uudised.ee

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik märkis teisipäevasel pressikonverentsil COVID-19 vastu vaktsineerimisest rääkides, et praeguseks on Eestis 35 protsenti täiskasvanutest saanud vaktsineerimise võimaluse. 

"Oleme jõudnud heas mõttes ekvaatorijooneni ja 35 protsenti täiskasvanud elanikkonnast on saanud vaktsineerimise võimaluse. Vaktsineerimise võimaluse laienemine tähendab, et liigume jätkuvalt edasi kõrgemate vanuserühmadega," kinnitas Kiik. 

Kiige sõnul liigutakse edasi nooremate gruppide poole ning vaktsineerimisel on oluline roll lisaks perearstikeskustele ka vakstineerimisekeskustel ja haiglatel. 

"Pudelikaelaks on endiselt vaktsiinitarned. Vaktsineerimise võimaluse pakkumine kõigile inimestele ei tähenda seda, et järgmisel nädalal saame kõik inimesed vaktsineeritud. Üha rohkem hakkame tegema tööd suvel nende inimestega, kes kõhklevad," selgitas Kiik. 

"Kui ühiskkonna vaktsineeritus on väike, on kolmanda laine ja uute piirangute risk suur. Tarned tulevad järk-järgult," ütles ta. 

Vaktsineerimise korraldamise töörühma juht Marek Seer ütles, et koormuse hajutamiseks saavad alates sellest neljapäevast aegu broneerida inimesed, kes on 40+ vanuses ning fookuses on jätkuvalt ka vanemaealised inimesed ja Ida-Virumaa, kus on vaktsineeritus madal. 

"Tormi joosta ei maksa, aga mõistame, et ülekoormus tekib. Kõik 50+ inimesed, kasutage võimalust ja registreerige vaktsineerimisele," ütles Seer. 

Kommentaarid puuduvad