Välisturistide kulutused Eestis vähenesid aastaga 145 miljoni võrra

uudised.ee

Eesti Panga statistika kohaselt külastas tänavu esimeses kvartalis Eestit 88 750 välisturisti, mida oli aastavõrdluses 88 protsenti vähem; välisturistid kulutasid seejuures Eestis ainult 40 miljonit eurot ehk 145 miljonit eurot vähem kui mullu samal ajal. 

Euroopa Liidu elanike Eestisse tehtud reiside arv vähenes lõppenud kvartalis 450 000 võrra ehk 87 protsenti, teatas keskpank.

Kõige enam väliskülalisi – iga viies – tuli Soomest. Samas oli see vaid 7 protsenti eelmise aasta sama aja külastuste arvust. Euroopa Liidu välistest riikidest tulijad moodustasid veerandi külastuste koguarvust.

Ühepäevakülastuste arv moodustas mullusega võrreldes ainult kümnendiku ja oli külastuste koguarvust 38 protsenti. Mitmepäevakülastusi tehti 390 000 võrra vähem kui aasta eest, kuid nende kestus kasvas viie ööni. 

Eesti elanikud külastasid esimeses kvartalis välisriike 145 262 korral, mida oli 75 protsenti vähem kui eelmise aasta esimeses kvartalis.

Euroopa Liidu riikidesse tehti 80 protsenti reisidest, kuid reiside arv sinna kahanes 73 protsenti. Iga kümnes reis tehti Saksamaale; sinna tehtud külastuste arv kahanes 67 protsenti. Euroopa Liidu välistesse riikidesse tehti iga viies reis, samas oli neid 130 000 vähem kui aasta eest.

Ühepäevakülastuste arv vähenes 69 protsenti ja moodustas külastuste koguarvust 13 protsenti, Mitmepäevareise tehti 76 protsenti vähem ja ühe reisi keskmine kestus oli neli ööd. 

Eesti elanikud jätsid seejuures välismaale 50 miljonit eurot ehk 150 miljonit eurot vähem kui aasta tagasi. 

Eesti Pank teeb välisreiside statistikat, kuna keskpanga üks ülesanne on koostada Eesti riigi maksebilanss, mis kajastab ka reisiteenuste eksporti ja importi.

Kommentaarid puuduvad