Click & Grow uut nutiaeda saadab suur ülemaailmne edu

uudised.ee

Click & Grow on tulnud välja uue nutiaiaga, mis sobib ideaalselt linnainimese igapäevaellu ning pakub aastaringset võimalust tarbida lihtsa vaevaga mahedat ja vitamiinirohket salatit või maitsetaimi.

Click & Grow 25 nime kandva nutiaiaga on ettevõte tulnud välja Kickstarteri ühisrahastusplatvormil, kus ettevõte on varemgi rekordeid purustanud. Sel korral on esimeste tundidega kogutud juba üle €200 000. 

Click & Grow 25 on esimene nutikas taimekasvatusseade maailmas, mis suudab aastaringselt rahuldada inimese igapäevase vitamiinirohke toidu tarbimise vajaduse. See on modulaarne, pakkudes korruste lisamisel võimalust kasvatada kodus värskeid salati- ja maitsetaimi kasvõi kogu perele, ilma poodi või turgu külastamata. 

“Ma rajasin Click & Grow unistusega muuta värske ja vitamiinirohke toit kõigile kättesaadavaks,” kommenteerib Click & Grow asutaja ja tegevjuht Mattias Lepp. “Click & Grow 25-ga oleme saavutanud ning seejuures jätkusuutlikul viisil. Kui arvestada rahvastiku kasvu ja üha suurenevat survet meie loodusvaradele, on vältimatu, et me kõik igal pool maailmas hakkaksime osa oma toidust kodus kasvatama. Usun, et oleme loonud suurepärase lahenduse selle võimaldamiseks,” lisas Lepp. 

Kodune nutiaed võimaldab inimestel rikastada kiiret elutempot tervisliku toiduga ning tuua ellu looduslikku rohelust. Click & Grow 25 töötab sarnaselt nende varasematele seadmetele, kasutades taimede kasvatamiseks energiatõhusaid LED lampe, automaatset kastmise süsteemi ja Tartu Ülikooliga koostöös välja arendatud taimekapsleid. Nutika mulla nimetust kandvad taimekapslid hoolitsevad selle eest, et igal taimel oleks terve oma eluea jooksul olemas õige kogus niiskust, toitaineid ning juurtel hapnikku. Niimoodi kasvavad taimed 30-50% kiiremini kui tavameetoditel ning sisaldavad kuni kolm korda rohkem toitaineid kui poest ostetud salatid ja maitsetaimed. 

Uue seadme teeb eriliseks turul esmakordne ja patenteeritud taime kandikute süsteem, mis võimaldab lihtsa vaevaga toitu igapäevaseks tarbimiseks tsükliliselt kasvatada. Ühest seadme otsast saab taimekapslid sisse panna ning teisest otsast suureks sirgunud salati välja võtta ja tarbimiseks eemale tõsta. Eemaldatud taimed püsivad spetsiaalsel alusel värsked kuni nädala, võimaldades neid tarbida täpselt siis kui vaja ja hoides ära toidu raiskamist ning toitaineväärtuse kadu. Lisaks on seade teistest turul olijatest kuni 10 korda energiatõhusam ning kasutab vähimat võimalikku ruumi, mida kodune salati kasvatamine nõuab. Mikrolaineahju suurune salatipeenar iga inimese köögis, aastaringselt. 

Toidu kasvatamisele lisab nutikust äpp, mis kontrollib tulesid, teavitab veetasemest, pakub vastavalt istutatud taimedele soovitusi hõlpsaks kasvatamise kogemuseks ning abistab ka retseptide ja järgmiste taimede valimise soovitustega. Kõik selleks, et inimesed saaksid lihtsa vaevaga nautida tervislikumaid toite enda käe läbi sirgunud taimedest. 

Kickstarteri kampaaniat toetades on kõigil võimalus enne teisi saada uue nutiaia omanikuks alates 331 euro eest. Seadme soetamisel saab kaasa ka suure koguse taimekapsleid omal valikul. Kampaania kestab 10. juunini. 

Click & Grow on maailma juhtiv nutikate taimekasvatuse seadmete arendaja. Ettevõtte tark kasvutehnoloogia hoolitseb kõige eest, mis taimede edukaks ja jätkusuutlikuks kasvatamiseks on vajalik. Alates ettevõtte algusest 2009. aastal on inimesed Click & Grow abil üle maailma kasvatanud kümneid miljoneid taimi, pakkudes üle valikus üle 70 erineva vilja, salati ja maitsetaime. Click & Grow on lähiajal populaarsust kogunud, astudes hiljuti üles maailma vaadatuimas jutusaates The Tonight Show with Jimmy Fallon ja George Clooney sci-fi filmis Midnight Sky ning olles kasutusel karantiini ajal aiandusega tegelema hakanud Bruce Willise ja Demi Moore’i perekonnal.

Kommentaarid puuduvad