Emajõel uppus ümber läinud paadist vette kukkunud 51-aastane mees

uudised.ee

Tartumaal Emajõe-Suursoo looduskeskuse juures läks neljapäeva päeval ümber paat kolme inimesega, kellest 51-aastane mees jäi ilmselt paadi alla ja ta leiti uppununa, vahendab BNS.

Teised kannatanud tõid päästjad ümber läinud paadi juurest elusalt kaldale, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja. Ükski meestest ei kandnud päästevesti, mis on veekogul liigeldes ohutuse tagamiseks kohustuslik.

Kell 15.38 teatati, et Tartumaal Luunja vallas Kavastu külas Emajõe-Suursoo looduskeskuse lähedal on kolme inimesega paat ümber läinud ja üks inimene kadunuks jäänud. Päästjate saabumise ajal oli jõel näha ümber läinud paati, millel istus üks mees, teine mees oli vees ja hoidis paadist kinni.

Paadi juurde ujunud päästja leidis kolmanda pinnale kerkiva mehe, kelle ta kohe päästepaadiga lähenenud päästjatele üle andis. 51-aastase mees toimetati kaldale, kuid meedikutel ei õnnestunud teda enam elule aidata. Ilmselt oli uppunu paadi ümber mineku ajal selle alla jäänud.

Ümber läinud paadi juurest tõid päästjad kannatanud kaldale ja nad viidi kiirabiga haiglasse. Hinnanguliselt pidid mõlemad pisut üle viiekümneaastased mehed abi saamiseni vees olema ligi pool tundi. Õnnetuspaik oli kergesti leitav ja ligipääsetav ning mehed saadi kiiresti päästetud. Kohale tulnud politsei- ja piiravalveameti kaatri abil keerati kannatanute paat ümber ja pukseeriti kaldale.

Päästjad leidsid õnnetusse sattunud paadist pingi alt päästevestid. Päästevesti selga panemata jätmine oleks võinud selle õnnetusel maksta ka mitu inimelu. Päästevesti, mis on veekogul liigeldes kohustuslik päästevahend, peab hoidma korralikult kinnitatuna seljas. Paadis kaasas olevast päästevestist ootamatu õnnetuse puhul kasu ei ole.

Sellel aastal on Eestis uppunud kokku 13 inimest.

Kommentaarid puuduvad