Homme
17. juun
17...25
7...14
Ülehomme
18. juun
18...28
9...15

Eesti

Ratas erikomisjonile: kõik kulutused olid seotud tööga

Foto: Tiit Blaat/Delfi
11:06 14. mai 2021
Autor: uudised.ee

Endine peaminister Jüri Ratas ütles riigikogu korruptsioonivastasele erikomisjonile selgitusi andes, et kõik tema ametiaja jooksul tehtud kulutused olid seotud tööga.

Korruptsioonivastase erikomisjoni erakorralisel videoistungil andis Riigikogu esimees Jüri Ratas selgitusi ajakirjanduses avaldatud väidetest avalike vahendite erahuvides kasutamise kohta tema peaministriks oleku ajal, edastas riigikogu pressiesindaja

Komisjoni esimehe Eduard Odinetsi sõnul kinnitas Ratas komisjonile, et ta ei ole reegleid rikkunud, et kõik kulud on olnud põhjendatud ning tulenenud eranditult tema tööst peaministrina.

„Jüri Ratas kinnitas komisjoni liikmetele, et ta ei ole lasknud riigikantseleil kinni maksta midagi, mis oleks seotud tema isiklike või Keskerakonna kuludega ning kõik riigikantselei tehtud kulutused olid seotud tema peaministri tööga,“ rääkis Odinets.

Istungil küsiti Rataselt ajakirjanduses ilmunud kulutuste kohta tema peaministriks oleku ajal. Ratas vastas, et ta on oma tööd teinud alati südamega ja peaministrina lähtudes sellest, et ta esindab tervet Eesti ning kõik kulutused on olnud tööga seotud, ettenähtud reeglite ja summade piires. Ratase sõnul oli riigikantseleis peaministri büroo esinduskuludeks ette nähtud 24 000 eurot aastas ja seda ei ületatud. Kulude planeerimine ja täitmine oli Ratase sõnul professionaalsete töötajate ülesanne ja tema isiklikult sellega ei tegelenud.

Komisjoni aseesimees Valdo Randpere sõnas, et kõrgete riigiametnike kulutuste jälgimisega on kohati mindud liiale ning tegelikult oleks vaja teha selgeks, millised on näiteks peaministri tööks ettenähtud vahendid. Randpere pidas kummaliseks, et pärast ametiaja lõppu hakatakse uurima aastatetaguseid kulutusi. Ta pidas õigeks, et probleemidele tuleb tähelepanu juhtida juba ametiajal.


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!