Varjupaikade MTÜ alustab kampaaniat kassipoegadele toidu kogumiseks

uudised.ee

Kuues varjupaigas pea pooltele Eestimaal uut kodu ootavatele kassidele ulualust pakkuv Varjupaikade MTÜ alustab juuni keskpaigani kestvat kampaaniat, millega kogutakse toitu just varjupaigakassidele, vahendab BNS.

Kampaania partner on lemmikloomatoitude tootja Hill’s, kes annetab iga 10 ostetud loomatoidu kilo pealt ühe kilo varjupaigaloomadele.

13. juunini kestva kampaania käigus kogutud loomatoit annetatakse Kasside Turvakodule ja Varjupaikade MTÜ-le. Kampaaniaga on liitunud 80 müügikohta üle Eesti ning kõik osalevad kliinikud, e-poed ja lemmikloomakauplused on leitavad veebiaadressil www.hills.ee/heategu. Annetuste kogus sõltub kõigis kampaanias osalevate müügikohtade kogumüügist - mida rohkem loomatoitu kampaania käigus ostetakse, seda rohkem saab Hill’s omalt poolt varjupaigaloomi aidata. 

Varjupaikade MTÜ üldjuht Triinu Priks märkis, et igal aastal vastu kevadet hakatakse varjupaikades südant valutama saabuva „kassipojahooaja“ pärast. "Igal aastal saab esitada sama küsimuse – kas tõesti mitte midagi ei muutu, sest kõik aina kordub ja kordub. Taas lähevad varjupaika saabuvate kasside numbrid lakke. Ikka veel liigub tänavatel vabakäigukasse ja kuna looduse kõige ürgsem tung on liigi säilitamine, otsivadki kassid endale kaaslasi, et järglasi saada. See on nende loomuomane käitumine ja seda ei saa neile pahaks panna," rääkis Priks. 

Nii hakkavadki hiliskevadel varjupaika saabuma tiined emakassid, kes seal pojad ilmale toovad. Suvel hakatakse leidma ka hulgi emata kassipoegi, rahunemine hakkab alles hilissügisel.

"Hulkuvate kasside probleemile on üks hea lahendus – steriliseerimise ja kastreerimise abil saab populatsiooni arvukust reguleerida. Nii saadab Varjupaikade MTÜ uude koju steriliseeritud ja kastreeritud loomad, kui vanus seda võimaldab," ütles Priks. "Samuti saavad kassiomanikud anda oma panuse, et kastreerimata või steriliseerimata kasse meil vabalt ringi ei liiguks."

Eelmisel aastal leidis Varjupaikade MTÜ uue kodu 1570 kassile. 

Kommentaarid puuduvad