Getulio Aurelio Fredole määratud karistus jäi jõusse

uudised.ee

Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) apellatsioonikomisjon otsustas mitte rahuldada Getulio Aurelio Fredo kaebust ning seeläbi jäi jõusse talle varem määratud tähtajatu jalgpallis tegutsemise keeld, vahendab BNS.

Apellatsioonikomisjon vaatas läbi distsiplinaarmenetluses toimunu ja esitatud kirjaliku kaebuse, kuulas komisjoni koosolekul ära kaebuse esitaja ja distsiplinaarkomisjoni seisukohad ning tegi seejärel otsuse, edastas EJL. Otsuse motiivid edastab komisjon 18. juuniks.

Distsiplinaarkomisjon määras 19. märtsil Getulio Aurelio Fredole tähtajatu jalgpallis tegutsemise keelu. Toonane otsus põhines EJL-i distsiplinaarmääruse punktil, mis ütleb, et „isikud kohustuvad käituma lojaalsuse, ausameelsuse, sportlikkuse ja eetika printsiipe järgides” ning punktil, mis räägib üldistest headest käitumisnormidest ja -tavadest.

Distsiplinaarkomisjon tuvastas ka vastuolu treenerite eetikakoodeksiga ja märkis, et Getulio Aurelio Fredo on ajakirjanduses esinenud jalgpalli mainet kahjustavate avaldustega.

„Menetluse käigus kogusime lisaks seni ajakirjanduses kajastatule olulist lisainformatsiooni, mida me isikute konfidentsiaalsuse kaitseks ei avalda, muuhulgas on infot samast perioodist, mida prokuratuur nüüd uurima on asunud ehk kuni aastani 2019. Rõhutame, et menetlus toimus EJLi reeglite kohaselt, mille järgi anti võimalus esitada oma seisukoht kõigil osapooltel, kusjuures selleks seatud algset tähtaega pikendati. Mõistagi vaatab jalgpalliliit kui spordiorganisatsioon oma menetluses rikkumisi valdavalt läbi eetika, hoopis teine asi on politseiuurimine, kus kontrollitakse seaduste täitmist," seisis toonases otsuses.

Distsiplinaarkomisjon lisas toona, et otsus andis ühese hinnangu ajakirjanduses esitatud mõtteviisile, mille järgi olevat treeneri ja tema mitukümmend aastat noorema alaealise õpilase suhe aktsepteeritav.

Apellatsioonikomisjon on sõltumatu organ, mis vaatab läbi kaebusi jalgpalliliidu distsiplinaarkomisjoni otsuste ja tegevuse suhtes. Komisjoni liikmed on vandeadvokaat Enno Heringson ja vandeadvokaat Aivar Pilv ning komisjoni esimees Priit Kotkas.

Kommentaarid puuduvad