Jaani: kaitseväe ja PPA orkestrid võiks ühendada

uudised.ee

Siseminister Kristian Jaani sõnul oleks üks võimalus kaitseväe ning politsei- ja piirivalveameti (PPA) orkestrid liita, et päästa need likvideerimisest, kirjutab BNS.

"Üks variant oleks näiteks PPA ja Kaitseväe orkestrid liita," kirjutas Jaani teisipäeval sotsiaalvõrgustikus Facvebook. "Mõtleme kastist välja. Selge on see, et meil on halvad ning väga halvad stsenaariumid. Selline ülesanne on ette pandud. Ühiselt tuleks leida halvimas parim. Nuputame edasi ning rõhutan, lõplikud otsused tulevad siiski alles sügisel, kui uus majandusprognoos ning riigieelarve kolm lugemist parlamendis – praegu mõtleme aga läbi erinevad variandid."

Jaani ütles end mõistvat kaitseväe orkestri kaotamise otsuse tagamaid, kuid ta leiab, et see pole ainus alternatiiv.

"Ka PPA ning siseturvalisus laiemalt on ülimalt keerulise ülesande ees, kuidas lahendada võrrand, kus kulusid tuleb igalt poolt vähendada, aga kokkuhoiukohti on kvaliteeti kaotamata vähe. Ka PPA-s on olukord, kus ükski valik pole välistatud. Nii valus, kui see ka pole. Siinkohal oleks ehk mõistlik maha istuda ning kaaluda ka teisi alternatiive. Praegu on ikkagi laual ju erinevad võimalused, mitte lõplikud otsused."

Kaitseväe juhataja Martin Herem käis on teinud ettepaneku likvideerida kaitseväe orkester ning vabastada teenistusest osa kaplaneid. Samuti võidakse likvideerida PPA orkester.

Kommentaarid puuduvad