Kõlvart: võiks tuua kaitseväe orkestri Tallinna kultuuriasutuste alla 

uudised.ee

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart leiab, et koondamisele määratud kaitseväe orkestri võiks tuua Tallinna kultuuriasutuste sekka, vahendab BNS.

"Kui kahurid kõnelevad, siis muusad vaikivad. Aga ka muusadel, konkreetselt siis kaitseväe orkestril, on Eesti kaitsevõimes ja kaitsetahte kujundamises oma roll, mida ei saa alahinnata. Juba Eesti vabariigi sünniaastal alguse saanud traditsiooni, sümboolset väärtust ja osa meie muusikakultuurist ei tohi kergekäeliselt kaotada," kirjutab Kõlvart sotsiaalmeedias.

"Ka kohalikel omavalitsustel seisavad ees raskemad ajad, aga pealinnana oleme valmis riiklikult olulisi traditsioone toetama. Arutasime kolleegidega ja oleme valmis tegema ettepaneku tuua kaitseväe orkester septembrist Tallinna kultuuriasutuste sekka, võimaldades muusikutel oma põhitegevusega jätkata," märkis ta.

Kõlvart kirjtuab, et kui Eesti kaitse-eelarve kosub ja riik seda vajalikuks peab, siis on Tallinna linn loomulikult valmis orkestri kaitseväele tagasi loovutama.

"Kas see on tõsine ettepanek? Loomulikult tõsine, sest oleme juba otsustanud, et riigieelarvest laste huvihariduse vähendamise katame linnaeelarvest ja lapsed kärpe tõttu kannatama ei pea. Oleme linna jätkuvalt mõistlikult majandanud, viimase aasta jooksul linnaorganisatsiooni ka ümber kujundanud ja optimeerinud ning see annab meile võimaluse väärtustada olulisi valdkondi ka tegudes, mitte ainult sõnades," kinnitas ta.

Kommentaarid puuduvad