Valitsus eraldas Estonia allvee-uuringuteks 1,6 miljonit eurot

uudised.ee

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus allkirjastas esmaspäeval käskkirja, millega eraldatakse Ohutusjuurdluse Keskusele valitsuse reservist 1,6 miljonit eurot reisiparvlaeva Estonia allvee-uuringute ja elektroonilise simulatsioonimudeli tellimise rahastamiseks, vahendab BNS.

Tänavu veebruaris ütles peaminister Kaja Kallas, et valitsus tegi kabinetinõupidamisel põhimõttelise otsuse eraldada Estonia vraki allveerobotitega uurimise tarvis kokku 3 miljonit eurot ning sama summa panustab ka Rootsi. Ta märkis, et kuna uurimise läbiviimise eelduseks on muudatused nii Soome kui Rootsi seadustes siis tõenäoliselt enne suve allveeuuringuteni ei jõuta.

Postimees kirjutas veebruaris, et Estonia laevavraki veealune uurimine toimub tõenäoliselt järgmise aasta veebruaris, kuna juuliks on Rootsi ja Soome lubanud vastu võtta sukeldumist võimaldavad seadused ja alles seejärel viiakse läbi rahvusvaheline hange veealuste tööde teostamiseks, mis võtab samuti aega.

"Kui kõik läheb hästi, siis me saame selle võibolla aastavahetuse kanti ära teha. Sobilik oleks teha seda veebruaris, sest siis on nähtavus kõige parem," selgitas Ohutusjuurdluse Keskuse juht Jens Haug toona lehele. 

Kommentaarid puuduvad