Ööpäevaga lisandus 62 positiivset testi ja suri üks eakas patsient

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti 3206 koroonatesti, millest esmaseid positiivseid oli 62 ehk 1,9 protsenti, samuti suri üks eakas patsient.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 28 inimesel. Uutest Harjumaa haigusjuhtudest 24 lisandus Tallinna.

Valgamaale lisandus 8, Pärnumaale 7, Ida-Virumaale 6 ning Viljandimaale 4 uut nakkusjuhtu. Rapla- ja Lääne-Virumaale lisandus 2, Põlva-, Tartu- ja Läänemaale lisandus 1 uus positiivne testitulemus. Hiiu-, Jõgeva-, Järva-, Saare- ja Võrumaale uusi nakkusjuhte ei lisandunud. Kahl positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 183 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 4,1 protsenti.

Ööpäeva jooksul avati haiglates uusi COVID-19 haigusjuhtumeid kokku 7, haiglaravi vajab 120 patsienti. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 68 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 89 inimest ehk 74 protsenti. Ööpäeva jooksul suri üks inimene – 80-aastane naine.

Ööpäeva jooksul manustati 5214 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 467 173 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 261 240 inimesel. Üle 70-aastaste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 65,9 protsenti. Vanusegrupis 70+ on kõikides maakondades peale Ida-Virumaa vaktsineeritud üle 60 protsendi.

Kommentaarid puuduvad