Ööpäevaga tuli juurde 86 koroonapositiivset

uudised.ee

Viimase ööpäeva jooksul analüüsiti Eestis 4085 koroonaviiruse testi, neist esmaseid positiivseid teste oli 86 ehk 2,1 protsenti testide koguarvust ning koroonaviirusest tulenevaid surmasid ei olnud.

Rahvastikuregistri andmetel laekus enim uusi positiivseid testitulemusi Harjumaale, kus koroonaviirusega nakatumine tuvastati 33 inimesel. 24 uutest Harjumaa haigusjuhtudest on Tallinnas.

Ida-Virumaale lisandus 25, Raplamaale 6, Tartumaale 5, Võrumaale 4, Saaremaale 3, Jõgeva- ja Valgamaale 2, Lääne-, Põlva- ja Pärnumaale 1 uut nakkusjuhtu. Teistesse maakondadesse uusi nakkusjuhte ei lisandunud. 3 positiivse testitulemuse saanul puudus rahvastikuregistris märgitud elukoht.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 inimese kohta on 106,6 ning esmaste positiivsete tulemuste osakaal tehtud testide koguarvust 2,6 protsenti.

8. juuni hommikuse seisuga viibib haiglas 80 COVID-19 patsienti, nendest intensiivravi vajab 11 patsienti, kellest omakorda juhitaval hingamisel on 6 inimest. Uusi COVID-19 haigusjuhtumeid avati haiglates kokku 7.

Haiglaravi on kokku vajanud 6,9 protsenti haigete üldarvust. Haiglaravil olevate patsientide keskmine vanus on 69 aastat, kõikidest haiglaravi vajavatest patsientidest on üle 60-aastased 62 inimest ehk 76 protsenti.

Ööpäeva jooksul uusi surmajuhtumeid ei registreeritud. Kokku on Eestis surnud 1264 koroonaviirusega nakatunud inimest.

Ööpäeva jooksul manustati 6310 vaktsiinidoosi, vaktsineerimisi on tehtud kokku 503 716 inimesele, vaktsineerimiskuur on lõpetatud 301 600 inimesel. Täisealiste hõlmatus vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on 46,6 protsenti.

Kommentaarid puuduvad