Meelis Atonen investeerimiskultusest: jõukaks saamine nii, et ise midagi ei tee, ei ole nii lihtne

uudised.ee

Raadio Star FM hommikuprogrammis oli külas endine majandusminister ja praegune Tavidi kullasuuna juht Meelis Atonen, kellega räägiti spordist, veinist, investeerimisest ja võimalikust majanduskriisi saabumisest.

Meelis tunnistab, et temas on peidus tõeline spordipisik ja mitte ainult ei jookse ta praegu maratone, vaid et kunagi, kui NSVL lagunenud poleks, oleks ta ilmselt spordikommentaatoriks läinud. “See väike unistus tõesti purunes. Ma jälgin sporti viimasel ajal laste pärast staadionil, aga muidu ka televiisorist. Ma olen hästi temperamentne,” meenutab Meelis, kuidas ta Eesti medalivõidul üle oma kodukoha õnnest karjust. “Jalgpallis ma eriline Eesti koondise karjuja ei ole. Ma olen natuke snoob ka, tahaks, et taset oleks. Nad peaksid tõusma esi 50 sekka maailmas ja siis ma läheksin karjuma,” tõdeb ta.

Meelis tunnistab, et karsklane ta päris ei ole, ent samas pole ta ka nii suur jooja, et asi vahel käest ära läheks. Näiteks on tal kodus eraldi veini külmkapp, mis juhuslikult hiljuti alles katki läks. “Vein on jõuka inimese investeering – minusugusel pole mõtet sinna investeerida. Investeering peab olema lihtne ja kergesti ümberkonverteeritav. Kui teil on hinnaline veinikogu ja te tahate selle maha müüa – kuidas te seda teete? Sellega on tükk tegemist. Veinid ja sellised asjad on snoobhobid,” sõnab ta.

Viimasel ajal on ohtralt kogunud populaarsust investeerimine – kuulatakse mentoreid, podcaste ja erinevaid eksperte ning loodetakse seeläbi oma vara kasvatada. Meelis ise aga selles kindlat teed rikkuseni ei näe. “Kui tekib turule palju konsultante, siis tuleb vaadata, kes neid koolitab. Kui mina olin noor 30 aastat tagasi, oli ettekujutus, et pead oma firma tegema ja selle kaudu saad jõukaks. Mulle tundub, et tänapäeval kultiveeritakse seda, et jõukaks on võimalik saada niimoodi, et sa väga ei tee midagi ja vaid paigutad hästi kavalalt. Ma arvan, et see ei ole nii lihtne,” jagab Meelis oma seisukohta. 

Kas Eestit võib ohustada majanduskriis? “Ma arvan, et me oleme praegu täpselt kuskil eelmiste kriiside eelses ajas. Mull läheb suuremaks ja inimesed panevad hagu juurde ning see lõppeb pauguga. Kui halb see pauk on, ei oska öelda. Usalduse puudus toimub praegu kogu euroalal,” sõnab Meelis.

Kuula intervjuud raadio Star FM hommikuprogrammist järgi siit!

Kommentaarid puuduvad