Tartu avab Autovabaduse puiestee juuli alguses

uudised.ee

Tartu avab Autovabaduse puiestee 9. juulil, tänavu tuleb puiesteele tuleb kaks lava, rulapark ja kunstigalerii.
 
Autovabaduse puiestee ehitamisel kasutatakse sel aastal eelmisest suvest tuttavaid elemente ning lisatakse tegevusi ning tänavu laieneb ala lisaks Vabaduse puiesteele ka kõrvalasuvasse parki, edastas linnavalitsus.

"Parima elukeskkonna loomine vajab pidevat mõtestamist ja julget lähenemist meie igapäevases ühises avalikus ruumis. Autovabaduse puiestee edulugu eelmisel aastal näitas, et tartlased ootavad värskeid mõtteid ja soovivad ka kaasa rääkida oma kodulinna tuleviku teemadel. Autovabaduse puiestee on just sedalaadi eksperiment ja arutelude platvorm ning sellise traditsiooniga jätkamine on väga loomulik," ütles linnaarhitekt Tõnis Arjus. 
 
Sel korral tuleb Autovabaduse puiesteele kaks lava, millest üks asub Vabaduse puiestee veesilma keskel ning teine turuhoone pool asuvas tänava otsas. Lavadel üles astuvad esinejad kuulutatakse programmis välja sündmuse jooksul. Veesilm saab sel aastal veelgi suuremad mõõtmed ning tänavale kerkib ka purskkaev.

Kaarsilla kõrvale pannakse üles ekraan filmiõhtuteks ning kiigelabürint, mille juures tutvustatakse Euroopa kultuuripealinn 2024 aastaga seotud sündmusi. Kesklinna pargist leiab Kunstimaja väligalerii, kus saab kohapeal jälgida nelja maalikunstniku tööd ning hiljem tööde väljapanekut. Pargis jääb avatuks ka Bobby Sageri fotonäitus. Sportlikumad külastajad leiavad Autovabaduse puiesteelt rulaplatsi, tänavatennise ala ja tantsumuru.
 
Sel aastal on alal taas klaaspaviljonid, mida saab kasutada töötubadeks, õueraamatukoguks ja koosolekuteks. Klaasist raadiomajas seavad end sisse erinevad raadiojaamad.
 
AS Tartu Turu kauplejad asuvad tänaval erinevates punktides ning temaatilised kauplemispäevad on koondatud pargis asuvasse suurde telki, kus toimuvad augustis ka toidu- ja veinifestivaliga seotud tegevused. Nii tänavale kui ka kesklinna parki tulevad rannatoolid, võrkkiiged ja istumiskohad, aga ka täiendavad piknikukohad.
 
Ala hakatakse südalinna üles seadma juuni lõpus ning Autovabaduse puiestee avatakse 9. juulil ning sündmus kestab kuu aega. 
 
2020. aastal esimest korda toimunud Autovabaduse puiesteel käis kuu aja jooksul üle 150 000 külastaja ning toimus rohkem kui 200 üritust, etteastet, vestlust, kohtumist, minikontserti ja töötuba.

Kommentaarid puuduvad