Suvel saab Tallinna lennujaamast lennata 40 sihtkohta

uudised.ee

Seoses piirangute leevenemisega on suve jooksul võimalik Tallinna lennujaamast lennata 26 otsesihtkohta ning 14 sihtkohta tšarterlennuga, vahendab BNS.

Lisaks praegu lennuplaanis olevale 22 otsesihtkohale avatakse 18. juunil liinid Brüsselisse ja Rooma. Alatest 2. juulist on võimalik lennata Zürichisse ja alates 2. augustist Vilniusesse. Peamised pakettreiside sihtkohad on Türgi, Kreeka, Bulgaaria, Tuneesia, Küpros, Portugal ja Gruusia, teatas Tallinna lennujaam. 

Tallinna lennujaama kommertsjuhi Eero Pärgmäe hinnangul hakkab reisijate arv Eestis ja Euroopas suvekuudel kiiresti tõusma, ent soovitab säilitada kaine mõistuse ning suhtuda reisimisse vastutustundlikult.

"Me ei saa veel rääkida reisimisest sellisel muretul kujul, nagu me mäletame seda enne 2020. aasta märtsi. Kindlasti tuleb olla vastutustundlik ning jälgida erinevate riikide ja lennufirmade reegleid, kuid siiski on see kõik palju vabam ja lihtsam, kui veel paar kuud tagasi," ütles Pärgmäe. 

Alates 1. juulist saab Euroopa Liidu COVID-i digitõend kättesaadavaks kõigis liikmesriikides. Sihtriigid võivad kehtestada sellega seoses täiendavaid nõudeid ja piiranguid. 

Alates 10. juunist on COVID-i digitõendid kasutusel ka Eestis ning lisaks immuniseerimise tõendile on Eesti inimestel võimalik luua endale patsiendiportaalis ka läbipõdemise ja negatiivse testi tõend.

Lennujaama tulles tasuks varuda aega, sest COVID-19-ga seotud dokumentide ja tõendite kontrollimine võtab varasemaga võrreldes rohkem aega

Kommentaarid puuduvad