Homme
06. aug
19...24
5...14
Ülehomme
07. aug
17...24
12...17

Eesti

Tallinn on mures: vaktsineerimiste arv on oluliselt vähenenud

Foto: 123rf
12:57 16. juuni 2021
Autor: uudised.ee

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart avaldas kolmapäeval muret, et vaktsineerimiste arv on viimasel ajal märkimisväärselt kahanenud. 

Kõlvarti sõnul on suvi hea aeg vaktsineerimiseks, kuna just suvel on hea end ette valmistada sügise tulekuks. "Tundub, et eelmisel aastal me suvel selle unustasime ja sügisel tuligi viiruse teine laine. Nüüd ongi õige aeg mõelda selle peale, kuidas sügisene viiruse levik ära hoida, ja pole midagi efektiivsemat kui vaktsineerimine," ütles Kõlvart. 

Tema sõnul on linna toel üles seatud vaktsineerimiskeskused ja kindlasti toetab linn neid rahaliselt ka edaspidi. "Samas tuleb tõdeda, et koos suvega kadus ka huvi vaktsineerimis vastu ja vaktsiini saama tulnute arv on märgatavalt vähenenud," ütles Kõlvart.

Seega käivitas Tallinn sotsiaalkampaania, mis kutsub inimesi vaktsineerima. "Ja juhime tähelepanu ka sellele, et esimene süst ei anna piisavat kaitset," rõhutas Kõlvart. 

Tema sõnul on praegu Tallinnas esimese süsti saanud 45 protsenti, kuid see ei pole kindlasti piisav, et tekiks massiimmuunsus.

Postimehe küsimusele, kas viiruse India tüve levik Harjumaal tekitab linnavõimule muret ja kas tuleks taas rakendada uusi piiranguid, märkis Kõlvart, et kindlasti vajavad uued viirustüved täiendavat analüüsi. 

"Inimesed kindlasti piiranguteks praegu valmis pole ja et seda teemat arutada, peavad olema selged argumendid ja analüüs, mida uus olukord peaks tähendama," jagas Kõlvart muret uute viirustüvede levimise asjus. 


Kommentaarid

Kommentaare 0
Ole esimene ja lisa oma kommentaar!